net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Yamaha SCR950 της Yard Build!

Το Yamaha SCR950 της Yard Build!

Το Yamaha SCR950 της Yard Build!

Το Yamaha SCR950 της Yard Build!

Yamaha SCR950

Άλλη μία δημιουργία που τραβά τα βλέμματα ήρθε από το customizing division της Yamaha και αυτή τη φορά είναι το Yamaha SCR950.

 
Το customizing division της Yamaha που ονομάζεται Yard Build ανέθεσε στον Αμερικάνο μηχανικό Jeff Palhegyi την τροποποίηση μία ακόμα μοτοσυκλέτας. Δημιουργήματα του Yard Build είναι αρκετές επιτυχημένες μοτοσυκλέτες Royal Star, SR400TT κ.α.

Σειρά είχε το SCR950 και πηγή έμπνευσης για τον Jeff ήταν το Big Bear YDS3C του 1966. Φαίνεται ο Jeff κατανοεί ότι ο κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει δει αρκετά πανομοιότυπα scrambler από διαφορετικές εταιρίες και για αυτό τον λόγο ήθελε να κατασκευάσει κάτι που να ξεχωρίζει.

Για την βαφή προτίμησε το στυλ της διχρωμίας, οι οποίες στις δύο εκδόσεις που βλέπουμε είναι κίτρινο-ασημένιο και κόκκινο-ασημένιο. Το εργοστασιακό τιμόνι αντικαταστάθηκε με ένα της Renthal το οποίο καλύφθηκε με δέρμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μικρό δερμάτινο τσαντάκι που τοποθετήθηκε στην βάση του μπροστινού λασπωτήρα.

Φυσικά πέρα από την βαφή και τις αισθητικές αλλαγές έπρεπε να αντικατασταθούν και τα περιφερειακά αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας. Χειροποίητη εξάτμιση πήρε την θέση της εργοστασιακή στην οποία μάλιστα προστέθηκαν και προστατευτικά θερμότητας. Το πίσω φανάρι είναι κατασκευασμένο από γυαλί ενώ οι μπροστινοί και οι πίσω λασπωτήρες αντικαταστάθηκαν με άλλους που έδιναν μία πιο vintage πνοή. Στους τροχούς μπήκαν τα λάστιχα Adventure Trail Shinko τα οποία ο Jeff τα φόρεσε σε ζάντες Ride Wrigt των 40 ακτινών. Τέλος προστέθηκε το προστατευτικό αλουμινίου για τον κινητήρα αλλά και το χειροποίητο προστατευτικό του ψυγείου.
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ