net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απλό, λιτό, ελαφρύ, και φθηνό, το νέο Yamaha Saluto 125 προορίζεται για την τεράστια ινδική αγορά, με δυνατό σημείο του την απίστευτα μικρή κατανάλωση.

Η Yamaha έχει θέσει ως στόχο την πώληση 110.000 Saluto, από την πρώτη κιόλας χρονιά! 'Αλλες αγορές, άλλα μεγέθη.

Αυτό είναι το περίφημο "saree guard", το προστατευτικό πλέγμα για να μην πιάνεται το σάρι των γυναικών στον τροχό και έχουμε ατυχήματα.

Yamaha Saluto 125, για την ινδική αγορά

Πώς να μην έχει και η Yamaha βλέψεις στην ινδική αγορά, στην οποία μόνο το 2014 έγιναν 16 εκατομμύρια πωλήσεις δικύκλων;! Έτσι, παρουσίασε μια νέα μικρή και οικονομική μοτοσικλέτα, αποκλειστικά για την Ινδία.

 
Στις 20 Απριλίου, η Yamaha Motor Co. ανακοίνωσε πως ξεκινά να λανσάρει αυτό το μήνα στην Ινδία τη νέα της "οικογενειακή" μικρή μοτοσικλέτα που ακούει στο όνομα Saluto 125, και σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι περίπου 10% πιο οικονομική από τα προηγούμενη αντίστοιχα μοντέλα της εταιρείας -η εταιρεία ανακοινώνει επίσημη κατανάλωση τα 78 χλμ./λίτρο (και αυτονομία... 593 χιλιόμετρα).

Το Saluto 125 σχεδιάστηκε για να αποτελέσει μια "οικονομική και πρακτική μοτοσικλέτα για την ινδική οικογένεια", ενώ η αυξημένη οικονομία επιτεύχθηκε με τη μείωση του βάρους της στα 112 κιλά. Σύμφωνα ξανά με τη Yamaha, αποτελεί την ελαφρύτερη μοτοσικλέτα της κατηγορίας. Σημειώστε πως το μοτοσικλετάκι διαθέτει μια πλαϊνή προστατευτική σχάρα (saree guard), ειδικά για να μην πιάνεται το σάρι της συνεπιβάτιδας στον τροχό -Ινδία, είπαμε!

Η παραγωγή και προώθηση του Saluto θα γίνει από τη θυγατρική εταιρεία της Yamaha στην Ινδία, India Yamaha Motor Pvt. Ltd., που έχει τη βάση της στο βόρειο κρατίδιο του Uttar Pradesh.

Η τιμή του Saluto 125 αναμένεται στις 52.000 ρουπίες, ήτοι 753 ευρώ, και η Yamaha στοχεύει να πουλήσει... 110.000 Saluto από την πρώτη κιόλας χρονιά!

Σημειώνεται πως το 2014, στην Ινδία πουλήθηκαν 16 εκατομμύρια δίκυκλα, δίνοντας στην αγορά τον τίτλο της μεγαλύτερης αγοράς δικύκλου του κόσμου. Συνολικά, περίπου 60% από αυτά τα δίκυκλα αποτελούνται από μοτοσικλέτες 100-125 κ.εκ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Saluto
Κινητήρας: Αερόψυκτος, τετράχρονος, διβάλβιδος, 1ΕΕΚ
Κυβισμός (κ.εκ.): 125
Ιπποδύναμη (hp/σ.α.λ.): 8.1 / 7.000
Κιβώτιο: 4 σχέσεων
Τροφοδοσία: καρμπιρατέρ
Ρεζερβουάρ (λτ.): 7,6
Τροχοί: 18 ιντσών

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ