net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα Yamaha XSR900 Æon

Η νέα Yamaha XSR900 Æon

Η νέα Yamaha XSR900 Æon

Yamaha XSR900 Æon

To γνωστό εργαστήριο κατασκευών, Diamond Atelier, παρουσιάζει ένα ακόμη έργο τέχνης. Η συγκεκριμένη Yamaha XSR900 σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον κατασκευαστή των ολλανδικών ρολογιών TW Steel/Æon.

 
Από τη πρώτη στιγμή που η ομάδα του Diamond Atelier σκέφτηκε να τροποποιήσει μια Yamaha XSR900, άρχισε να δουλεύει πυρετωδώς. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας αυτής είναι το οργανικό σχήμα του πλαισίου, που αγκαλιάζει τον 3-κύλινδρο κινητήρα.
 
Ο αρχικός στόχος του Diamond Atelier ήταν να κάνει πιο μίνιμαλ εξωτερικά την XSR900, έτσι ώστε να αναδειχθεί ο πυρήνας της σύγχρονης έκδοσης του μοντέλου. Με τη πρώτη ματιά, η μοτοσυκλέτα «Æon» θυμίζει μηχανισμό ρολογιού, καθώς το πλαίσιο αποκαλύπτει τον κινητήρα. Ο σχεδιασμός του μοντέλου έχει επηρεαστεί από τις τρέχουσες τάσεις στην ιαπωνική αγορά.
 
Η εμφάνιση της Æon είναι πολύ απλή με συγκεκριμένα αστικά χαρακτηριστικά. Στο μπροστινό μέρος ο Tom και ο Pablo Steigleder του εργαστηρίου έχουν εγκαταστήσει ένα μαλακό, ανοδιωμένο και χαμηλό πιρούνι Multiclip ABM. Επιπλέον, εγκατέστησαν μαρσπιέ Gilles και πίσω ανάρτηση Wilbers Blackline του ιδίου χρώματος.   
 
Ο κινητήρας είναι η μεγάλη δύναμη της Yamaha XSR900. Το Diamond Atelier τοποθέτησε ένα ελεύθερο φίλτρο K & N και ένα σύστημα εξάτμισης SC Project. Το πιο δύσκολο κομμάτι της μεταμόρφωσης, όμως, ήταν η διαχείριση των ηλεκτρονικών. Η καλωδίωση έχει τροποποιηθεί, ώστε να ταιριάζει στη καθαρή συνολική εικόνα του μοντέλου.
 
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι αλλαγές δε σταματούν εδώ. Το μοντέλο διαθέτει μπαταρία λιθίου και φωτισμό LED εμπρός και πίσω. Τέλος, η Yamaha XSR900 Æon διαθέτει ένα ντεπόζιτο 3 μόνο λίτρων.
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ