net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υπερμαραθώνιος μοτοσικλέτας!

Ο Carl Reese, νυν κάτοχος του ρεκόρ για την πιο γρήγορη coast to coast διάσχιση των ΗΠΑ χωρίς διακοπή, ετοιμάζεται για ένα νέο, εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί τεράστια ψυχοσωματικά αποθέματα!

 
Συγκεκριμένα, ο Reese θα αποπειραθεί να σπάσει το ρεκόρ αντοχής οδήγησης μοτοσικλέτας σε κλειστή διαδρομή. Θα πρέπει να ξεπεράσει τα 3.256 χλμ, οδηγώντας συνεχόμενα, για 24 ώρες, μια BMW K 1600 GT σε μια οβάλ κλειστή διαδρομή, μήκους 13,7 χιλιομέτρων. Για να τα καταφέρει, ο Reese θα πρέπει να διατηρήσει μια μέση ωραία της τάξεως των 137 χλμ./ώρα, συνυπολογίζοντας τις αναγκαστικές στάσεις για ανεφοδιασμό και αλλαγή ελαστικών, οι οποίες είναι και οι μόνες που επιτρέπονται. 

Ο Reese, σε αυτές τις 24 ώρες, θα έχει… καθετήρα για να ουρεί και θα τρέφεται υγρή τροφή μέσα από σωληνάκι. Η προετοιμασία του έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την πλήρη απόχη από καφέ, τσάι και λοιπά διεγερτικά. Ο λόγος; Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Πρέπει το σώμα να ξεσυνηθίσει πλήρως την καφεΐνη, έτσι ώστε η επίδραση της να είναι η μέγιστη σε αυτές τις 24 ώρες όπου πραγματικά θα πρέπει να είμαι σε εγρήγορση». 

Μπορεί εκ πρώτης το συγκεκριμένο εγχείρημα να μην ακούγεται πολύ extreme αλλά σκεφτείτε το πιο καλά… 24 ώρες συνεχόμενη οδήγηση σε μια απόλυτα βαρετή διαδρομή που την αντιλαμβάνεσαι σχεδόν ως ευθεία… πέραν της σωματικής κόπωσης, αναλογιστείτε  πόση αυτοπειθαρχία χρειάζεται για να μην αφαιρεθείς και να μείνεις προσηλωμένος στο στόχο σου.  

Στην σελίδα του Reese, μπορείτε να βρείτε όλα τα ρεκόρ αντοχής που κατέχει (…δεν είναι και λίγα), ενώ θα έχετε επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το στίγμα του Reese μέσα στην πίστα, καθώς και την ταχύτητα του, όταν σε εννιά ημέρες από σήμερα θα επιχειρήσει της κατάρριψη του ρεκόρ. 

http://carlreese.net/

Ευχόμαστε ολόψυχα, καλή επιτυχία! 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ