LIVE: κίνηση στους δρόμους

HRC: Φταίει η μοτοσικλετα!

Έκπληξη έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Shuhei Nakamoto, προέδρου του αγωνιστικού τμήματος της Honda, ΗRC, σχετικά με την αδυναμία της εταιρείας να κερδίσει τίτλο στην εποχή των 800κ.εκ. στα MotoGP. «Δεν φταίει ο Pedrosa, φταίει η μοτοσικλέτα», ειπώθηκε μεταξύ άλλων!

 
Από την εποχή που οι μοτοσικλέτες στα MotoGP μείωσαν το κυβισμό τους απ τα 990, στα 800 κ.εκ. η Honda έχει κερδίσει μόλις 4 αγώνες με τη RC212V, σε αντίθεση με τις 17 νίκες του Rossi (Yamaha) και τις 14 του Stoner (Ducati). Τα στατιστικά αυτά σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στη δυναμική και στην αγωνιστική ιστορία της Honda, ωστόσο η αιτιολόγηση του κου Nakamoto για αυτή τη κατάσταση στη βρετανική εφημερίδα ΜCN, αιφνιδίασε τους πάντες! Συγκκεριμένα ο πρόεδρος του HRC, δήλωσε:

«O λόγος για τον οποίο ο Dani Perdosa δεν έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα, είναι η μοτοσικλέτα του, η οποία δεν είναι αρκετά καλή. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν καταφέραμε να την εξελίξουμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, σίγουρα κάτι λείπει σε αυτή την έκδοση των 800κ.εκ.», ενώ συνεχίζοντας προσέθεσε:

«Πιστεύω ότι ο Dani έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν τον βοηθά η μοτοσικλέτα του. Αν δεν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα, η υπαιτιότητα θα είναι της Honda, όχι του Pedrosa.»

Ομολογουμένως δηλώσεις χωρίς προηγούμενο ειδικά για τη Honda, που παραδοσιακά κρατούσε μέχρι πρότινος μια απόμακρη και αποστασιοποιημένη επικοινωνιακή στάση στους αγώνες.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ