Η ανακοίνωση της Τετάρτης ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και συνοδευόταν από μια σύντομη δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Erik Buell:
«Η τελευταία εξέλιξη, ενώ νομίζαμε πως πηγαίναμε μπροστά, ήταν αναπάντεχη. Θεωρούσαμε πως είχαμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ωστόσο τελικά δεν καταφέραμε να φέρουμε αυτά τα κεφάλαια. Γι’ αυτό τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε δεδομένων των συνθηκών για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.»
Η διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας του Wiskonsin, όπου βρίσκεται η πόλη East Troy, έδρα της Erik Buell Racing, προβλέπει τον ορισμό από το δικαστήριο ενός διαχειριστή που θα αναλάβει την πώληση των παγίων της εταιρείας, είτε ως ένα ενιαίο σύνολο ή τμηματικά, με τις προσφορές να αξιολογούνται και να κρίνονται από το δικαστήριο. Παράλληλα οι σχετικές υπηρεσίες εργασίας της πολιτείας επιβεβαίωσαν την απόλυση των 126 υπαλλήλων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και κορυφαίοι μηχανικοί που ο Buell είχε προσελκύσει από εταιρείες όπως οι Yamaha, Boeing και General Motors.
Το 2013 η ινδική Hero Motocorp εξαγόρασε το 49,2% της Erik Buell Racing και προφανώς αυτό είχε στο μυαλό του ο Buell μιλώντας για «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». Το γεγονός της ξαφνικής χρεωκοπίας προκαλεί πολλά ερωτήματα, ειδικά από τη στιγμή που η Hero έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις για την είσοδό της στην αγορά των Η.Π.Α., με την Ευρώπη επίσης στις άμεσες βλέψεις της και με τη συμμετοχή του Erik Buell σχεδίαζε μια σειρά νέων μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, όπως το πρωτότυπο Hastur. Ως τώρα είναι άγνωστο πώς ακριβώς οδηγήθηκε η EBR στο λουκέτο, ενόσω στον Τύπο του Wiskonsin διαβάζουμε πως η EBR έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Ουδέν έχει γίνει ακόμη γνωστό σχετικά με το μέλλον των αγωνιστικών ομάδων της Hero-EBR και πρωτίστως με αυτή του Παγκοσμίου Superbike.
Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον; Κατά τον Erik Buell, ίσως να υπάρχει:
«Το να πούμε πως αυτή η ιστορία είναι απογοητευτική δεν περιγράφει ούτε στο παραμικρό πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Προσωπικά είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη των καταπληκτικών εργατών, των πελατών και των πωλητών μας. Παρότι αυτό είναι ένα θλιβερό τέλος, προσωπικά ελπίζω σε ένα νέο και καλύτερο ξεκίνημα.»
Πώς ακριβώς θα έρθει αυτό δεν είναι ακόμη σαφές, δεν αποκλείεται ωστόσο πίσω από την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς χρεωκοπίας και υποχρεωτικής διαχείρισης να κρύβεται κάποιος πόλεμος συμφερόντων που θα οδηγήσει την EBR σε ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Mόνο η αγαπημένη σου εταιρία ξέρει να φτιάχνει μοτοσικλέτες;
Aprilia Tuareg 660: Το ισχυρότερο Adventure που πάει (όντως) χώμα
Daytona Rockstar 125 - Υποψήφιο για Best Commuter by LS2
ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. - Πρώτη και στο 1ο Τρίμηνο του 2025!
Άνοιξη με στυλ & προσφορές από την Peugeot Motocycles
Η Yamaha στο Moto Show Θεσσαλονίκης 2025
Ειδική έκδοση Yamaha Tenere 700 Yamalube με παραγωγή 1 μόνο αντιγράφου
«Εγώ, ο δρόμος και οι άλλοι να πάνε να γ...ουν !»
QJMOTOR SQ16 - Υποψήφιο για Best Scooter by LS2
Παρουσίαση Bridgestone Battlax T33: Τρίγομο sport touring ελαστικό με 47% έξτρα απόδοση
Suzuki V-Strom 800 DE: Ταξιδεύει σε άσφαλτο & χώμα με κορυφαία ροπή & φρένα
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - mototriti.gr