net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτό είναι το Helpmet. Φαίνεται λίγο...παλιομοδίτικο, ωστόσο υπόσχεται ότι μπορεί να σώσει ζωές.

Μπορεί να καλεί ασθενοφόρο

Ένα ακόμα κράνος τελευταίας τεχνολογίας, με ενσωματωμένη τηλεφωνική μονάδα που θα μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις για ασθενοφόρο, αν ανιχνεύσει πρόσκρουση ικανή να προκαλέσει απώλεια αισθήσεων.

 
Συνεχώς αναπτυσσόμενος φαίνεται ότι είναι ο χώρος των High-tech κρανών με ποικίλα ηλεκτρονικά συστήματα και βοηθήματα, για την εξυπηρέτηση αλλά και την ασφάλεια του αναβάτη. Μια ακόμα καινοτόμα ιδέα συναντήσαμε και σε ένα κράνος που έρχεται από την Ταυλάνδη, το οποίο έξυπνα οι κατασκευαστές του ονόμασαν «Helpmet». 

Περί τίνος πρόκειται; Το Helpmet είναι ένα κράνος με ενσωματωμένο αισθητήρα επιτάχυνσης G, που ανιχνεύει προσκρούσεις, ενώ περιλαμβάνει και μια εγκατάσταση κινητού τηλεφώνου με κάρτα SIM και έναν πομποδέκτη GPS. Εάν το κράνος ανιχνεύσει κάποια πρόσκρουση που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του αναβάτη, καλεί αυτόματα τα κέντρα έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να εξασφαλίσει ασθενοφόρο! 

Η βασική διαφορά που έχει το Helpmet έναντι άλλων παρόμοιων συστημάτων –όπως, για παράδειγμα, το σύστημα κλήσης που αναπτύσσει η BMW- είναι ότι τα συστήματά του δεν θα καλούν ασθενοφόρο με κάθε πρόσκρουση ανεξαρτήτως σφοδρότητας, παρά μόνο εάν ανιχνεύσει δυνάμεις ικανές να αφήσουν τον αναβάτη αναίσθητο –πάνω από 95G επιτάχυνσης, στην προκειμένη περίπτωση. Πρακτικά δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι… δεν θα τρέξουν ασθενοφόρα στην πόρτα σας, αν το κράνος π.χ. σας πέσει από τα χέρια! 

Ακόμα, το κράνος θα μπορεί να στείλει στις ιατρικές υπηρεσίες, δεδομένα από το ιατρικό ιστορικό του αναβάτη, αλλά και τα προσωπικά του στοιχεία, όταν πραγματοποιεί κλήση! Τι γνώμη έχετε, λοιπόν; Δυστυχώς, το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσουμε αρκετά να δούμε κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα, οπότε προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε! 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ