net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκνευρισμένος με τα συμβάντα του Donington ο Chaz Davies.

Εκνευριστικοί οι κανόνες

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Chaz Davies, μετά την φωτιά που ξέσπασε στην μοτοσυκλέτα του, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τους κανόνες της διοργάνωσης!

 
Ο Chaz Davies, o αναβάτης της Ducati στα World Superbikes, δεν είχε και το καλύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ξεκινώντας από την φωτιά της μοτοσυκλέτας του στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, ο Chaz Davies ένιωσε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και προέβη σε δηλώσεις στις οποίες δίνει εξηγήσεις. 

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός αναβάτης έφτασε στο σημείο ακόμα και να δηλώσει την εναντίωσή του στους κανονισμούς των WSBK! Δήλωσε συγκεκριμένα, όσον αφορά το συμβάν της φωτίας: «Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ένα γλίστρημα από το πίσω ελαστικό και μετά είδα τους ανθρώπους της πίστας να τρέχουν προς το μέρος μου, δεν είδα όμως κάποια σημαία. Λογικά είχα κάποια διαρροή καυσίμου, το οποίο αναφλέχθηκε, και ο κινητήρας λειτουργούσε κανονικά, Δεν ένιωσα να υπάρχει κάποια άλλη μηχανική βλάβη»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, λέει: «Χάσαμε 40 ολόκληρα λεπτά στην σημαντικότερη στιγμή μέσα στην πίστα, για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι…Οι κανόνες είναι εκνευριστικοί. Η δεύτερη μοτοσυκλέτα είναι στο φορτηγό, το ίδιο και τα ανταλλακτικά της, δεν υπάρχει κάποια μείωση στα έξοδα της ομάδας. Απλά, είναι ένα από αυτά τα πραγματάκια…» 

Η ατυχία του Chaz συνεχίστηκε και στον πρώτο αγώνα, όπου δεν είχε μόνο μία, αλλά… δύο πτώσεις, καθώς  την μία φορά επανήλθε στον αγώνα! Είπε για το γεγονός: «Ένιωσα ότι προσπαθώ να μαζέψω τον χαμένο χρόνο της Παρασκευής. Αλλάξαμε τις ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα για το καλύτερο, αλλά και πάλι έπεσα δυο φορές. Όμως όταν χάνεις τον μισό από το χρόνο που έχεις διαθέσιμο στην πίστα, αυτό συμβαίνει. Δεν μπορείς να ρυθμίσεις σωστά.» 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ