net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα και αριθμοί, για την μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος Moto GP.

To MotoGP μέχρι τώρα!

Εν αναμονή της επιστροφής των αναβατών του Moto GP στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και facts για το πρωτάθλημα, μέχρι τώρα!

 
Οι μέρες περνούν και το GP της Ολλανδίας είναι πλέον πολύ κοντά! Με την ευκαιρία αυτή, ας δούμε μια λίστα με facts και αριθμητικά δεδομένα, που περιγράφουν την πορεία του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, από την αρχή του στα τέλη Μαρτίου. 

1) Αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί τον 250ό αγώνα της κατηγορίας Moto GP, από την στιγμή που η κατηγορία αντικατέστησε τα δίχρονα 500άρια, ενώ ο Andrea Dovizioso ήδη έχει συμμετάσχει στους 150 από αυτούς!

2) Είναι η πρώτη φορά, από το 1949, που ο αγώνας στην Ολλανδία θα γίνει Κυριακή, και όχι Σάββατο. Ο λόγος που μέχρι τώρα ο αγώνας γινόταν Σάββατο ήταν… προκειμένου να μην χάνουν οι Ολλανδοί, τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό! 

3) Ο Maverick Vinales της Suzuki έχει τερματίσει στην πρώτη εξάδα, σερί, στους τελευταίους 5 αγώνες. Ο τελευταίος αναβάτης που το είχε καταφέρει αυτό για λογαριασμό της Suzuki ήταν ο Kenny Roberts Jr, το 2000. 

4) Μόνο τέσσερις αναβάτες έχουν κερδίσει βαθμούς σε κάθε αγώνα, στο φετινό πρωτάθλημα και στη μεγάλη κατηγορία: Οι Marc Marquez, Pol Espargaro, Hector Barbera και Eugene Laverty. 

5) O Johann Zarco είναι ο μόνος αναβάτης της κατηγορίας Moto2, που έχει κερδίσει νίκη για την κατηγορία στο Assen, ενώ οι Pasini, Alex Marquez και Oliveira έχουν κερδίσει στην Moto3 και στα 125GP. 

6) Ο μόνος αναβάτης ο οποίος έχει κερδίσει βαθμούς σε κάθε αγώνα, από την Moto3, είναι ο Brad Binder. 

7) Η νίκη του Jorge Navarro στην Βαρκελώνη σηματοδότησε το τέλος ενός σερί 25 αγώνων στην Moto3, χωρίς Ισπανό νικητή, από την νίκη του Efren Vasquez στην Μαλαισία το 2014! 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ