net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Triumph είναι ο κυριότερος Βρετανός κατασκευαστής μοτοσυκλετών, που αναμένεται να επηρεαστεί έντονα από το Brexit.

Brexit και μοτοσυκλέτες

Αβεβαιότητα επικρατεί ήδη στην Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη, μετά από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, όπου αναμένεται άμεσο αντίκτυπο των αυξημένων τελωνειακών χρεώσεων στην εξαγωγή αλλά και εισαγωγή οχημάτων.

 
Το Brexit μονοπωλεί, όπως είναι φυσικό, την σημερινή επικαιρότητα. Η Βρετανία εισέρχεται σε μια νέα εποχή, με διαφορετικά οικονομικά και εμπορικά δεδομένα. Μέχρι τώρα, λίγα μπορούν να είναι γνωστά για το μέλλον, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις τιμολογήσεις των τελωνείων. 

Σύμφωνα με τα πιθανά σενάρια, υπάρχει μεγάλη περίπτωση η βρετανική αγορά μοτοσυκλέτας (αλλά και αυτοκινήτου) να περάσει μια έντονη κρίση, καθώς οι αυξήσεις των τελωνειακών δαπανών μπορεί να δημιουργήσουν μια απομόνωση βραχείας διαρκείας, που όμως θα είναι αρκετή να φέρει μια έντονη αύξηση τιμών στις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. 

Πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη μετά το Brexit, καθώς η Βρετανική βιομηχανία αυτοκίνησης ήδη είχε περάσει μια κρίση, η οποία αντιμετωπίστηκε με εκτενείς εισαγωγές πρώτων υλών από την Ευρώπη. Εκτός αυτού, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Triumph εισάγει αρκετά ανταλλακτικά –όπως οι δαγκάνες Brembo από την Ιταλία και διάφορα μηχανικά εξαρτήματα από την Γερμανία- από την Ευρώπη…

Ωστόσο, προβλήματα αναμένονται να σημειωθούν και στην εισαγωγή των μοτοσυκλετών στην Βρετανία, με τους πιο ζημιωμένους σε αυτή την περίπτωση, να είναι οι Ιταλοί. Εταιρείες όπως η Ducati, η MV Agusta και το Piaggio Group είχαν σημειώσει αύξηση εισαγωγών στη Βρετανία κατά 6%, και τώρα αντιμετωπίζουν πιθανότητες για μείωση στις εξαγωγές τους στη χώρα και αύξηση των τιμών τους…

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ