net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απογοητευμένος ο Valentino Rossi από την χθεσινή του απόδοση.

«Έχασα μια καλή ευκαιρία»

O Valentino Rossi μιλάει για το κακό αποτέλεσμα του Sachsenring, το οποίο τον αφήνει πλέον αρκετά πίσω στη βαθμολογία, σε σχέση με τον πρωτοπόρο Marc Marquez.

 
Δυστυχώς για τον Valentino Rossi, ο αγώνας του Sachsenring έφερε και ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα. Ο «Γιατρός», παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε για λίγο στον αγώνα αλλά και ήταν στους πρώτους, τελικά τερμάτισε 8ος, αφού αναγκάστηκε να μπει στα pits για να αλλάξει ελαστικά. 

Αλλάζοντας τα βρόχινα Michelin του με ενδιάμεσα και όχι slicks, ο Valentino δηλώνει ότι έχασε πολλή ταχύτητα και δεν μπόρεσε να μείνει ανταγωνιστικός, ενώ λέει ότι απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών. 

«Είναι κρίμα γιατί νομίζω ότι μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στο στεγνό, όσο και σε έναν εξολοκλήρου βρεγμένο αγώνα. Αλλά δυστυχώς, από βρεγμένος έγινε στεγνός. Και έτσι χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε αρκετούς πόντους»

Μπαίνοντας στα pits για να αλλάξει λάστιχα, ο Valentino Rossi δηλώνει ότι δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα, χάνοντας ακόμα και 10 δευτερόλεπτα στο γύρο! Είπε συγκεκριμένα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι ήμουν πολύ αργός στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με τα ενδιάμεσα λάστιχα και τη στεγνή πίστα. Δεν είχα καθόλου αίσθηση από την μοτοσυκλέτα. Ήμουνα εξαιρετικά αργός, 10 δευτερόλεπτα πιο αργός, γιατί δεν είχα αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά»

Σχετικά με την στρατηγική που ακολούθησε για τα ελαστικά, ο Rossi δήλωσε: «Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες των ελαστικών, αποφασίσαμε να βάλουμε ενδιάμεσα. Δεν ξέρω αν τελικά ήταν καλή επιλογή. Νομίζω ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν είμαι πολύ δυνατός, και επίσης η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ δύσκολη στην οδήγηση. Τελικά τερμάτισα όγδοος και έχασα την ευκαιρία μου.» 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ