net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Red Bull Ring, σε αεροφωτογραφία.

H γρηγορότερη για φέτος

Η πίστα της Αυστρίας, που επανήλθε στο πρόγραμμα των Moto GP μετά από 19 χρόνια, αναμένεται να εδραιωθεί ως η πιο γρήγορη πίστα του προγράμματος.

 
Μετά τις δοκιμές των ομάδων στην νέα, για φέτος, πίστα της Αυστρίας, οι ρυθμοί μας έδειξαν ότι το σιρκουί θα εδραιωθεί ως η γρηγορότερη πίστα του αγωνιστικού προγράμματος. 

Στη γλώσσα των αριθμών, ο Andrea Iannone, ο οποίος έκανε τον γρηγορότερο χρόνο των δοκιμών με 1.23.240, γύρισε την πίστα με μέση ωριαία ταχύτητα 187,1 χμ/ώρα, η οποία ξεπερνά το ρεκόρ του Phillip Island της Αυστραλίας κατά 5 χμ/ώρα! Η μεγαλύτερη μέση ταχύτητα που έχει καταγραφεί στο Philip Island, είναι 182,1 χμ/ώρα, ως επίσημο ρεκόρ για Pole position. 

H πίστα της Αυστρίας είναι τόσο γρήγορη, ακριβώς για το λόγω του ότι έχει λίγες σχετικά στροφές (10 τον αριθμό), σε σχέση με τις υπόλοιπες του ημερολογίου. Ο αγώνας στην πίστα θα διεξαχθεί στις 14 Αυγούστου. 

Παρόλα αυτά, το απόλυτο ρεκόρ μέσης ταχύτητας, το οποίο κατέγραψε ο Barry Sheene το…1977, παραμένει! Ο αναβάτης είχε κάνει μέση ταχύτητα αγώνα 220,7 χμ/ώρα, στο Grand Prix του Βελγίου! 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ