net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φωτογραφία του Valentino Rossi στο Phillip Island, την γρηγορότερη πίστα του προγράμματος των Moto GP.

Οι 10 ταχύτερες πίστες!

Ας δούμε μια ενδιαφέρουσα λίστα με τις 10 ταχύτερες πίστες αγώνων μοτοσυκλετών στον κόσμο, αλλά και τα αριθμητικά δεδομένα που τα συνοδεύουν!

 
Μια καλή πίστα αγώνων χαρακτηρίζεται από πολλά χαρακτηριστικά: Τόσο το τεχνικό της επίπεδο –οι στροφές, η κλίση του οδοστρώματος- όσο και η ωμή ταχύτητα με την οποία μπορεί ο αγωνιζόμενος να την διασχίσει. Αν και οι τεχνικές, δύσκολες πίστες έχουν ενδιαφέρον όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους, οι γρήγορες πίστες είναι αυτές που απολαμβάνουν τόσο οι αναβάτες, όσο και οι θεατές! Ποιες είναι οι 10 γρηγορότερες πίστες λοιπόν; Ας δούμε! 

10) Sepang, Malaysia: Με μέσο όρο ταχύτητας γύρου στα 166,5 χμ/ώρα, ο Marc Marquez κατέχει το ρεκόρ γύρου από το 2014, ενώ η υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί εντός της είναι τα 329,6 χμ/ώρα, από τον Andrea Dovizioso. 

9) Motegi, Ιαπωνία: Με ακριβώς την ίδια μέση ταχύτητα γύρου με την Sepang της Μαλαισίας, στα 166,5 km/h, o Jorge Lorenzo κατέκτησε την Pole position το 2015, ενώ η υψηλότερη τελική ανήκει στον Andrea Iannone με 314,3 χμ/ώρα. 

8) Brno, Τσεχία: Και πάλι ο Jorge Lorenzo κατέχει το ρεκόρ γύρου από πέρσι, κάνοντας την πίστα με μέση ταχύτητα 169,1 χμ/ώρα. Η υψηλότερη τελική που έχει καταγραφεί στην πίστα ανέρχεται στα 316,4 χμ/ώρα. 

7) Losail, Qatar: H θεαματική νυχτερινή πίστα του προγράμματος είναι στην λίστα και πάλι λόγω του Jorge Lorenzo, ο οποίος πέτυχε μέση ταχύτητα 170 χμ/ώρα, το 2008, ενώ κανείς δεν το έχει ξεπεράσει ακόμη! Ο Andrea Iannone πέτυχε φέτος την μεγαλύτερη τελική μέσα στην πίστα, με 351,2 χμ/ώρα

6) Aragon, Ισπανία: To ρεκόρ της πίστας, με μέση ταχύτητα 170,5 χμ/ώρα, ανήκει στον Marc Marquez, ο οποίος το πέτυχε το 2014, ενώ είναι μια πίστα στην οποία η υψηλότερη τελική ταχύτητα δεν ανήκει σε Ducati, αλλά σε LCR Honda και συγκεκριμένα στον Stefan Bradl, με 341,6 χμ/ώρα, το 2013. 

5) Assen, Ολλανδία: Η μεγαλύτερη ταχύτητα γύρου που έχει καταγραφεί στο ιστορικό Assen είναι τα 176,5 χμ/ώρα, επίδοση του Valentino Rossi σε κατατακτήριες δοκιμές, το 2015. Ο Andrea Iannone κατέχει και πάλι την μεγαλύτερη τελική εδώ, με 319,8 χμ/ώρα. 

4) Silverstone, Μεγάλη Βρετανία: Μια από τις πιο γρήγορες πίστες, η μέγιστη ταχύτητα γύρου ανήκει και πάλι στον Marc Marquez, με 176,6 χμ/ώρα, επίδοση που πέτυχε πέρσι. Την μεγαλύτερη τελική την έχει καταγράψει (και πάλι) ο Iannone, με 332,4 χμ/ώρα. 

3) Termas de Rio Honda, Αργεντινή: Το «χάλκινο μετάλλιο» πηγαίνει στην πίστα της Αργεντινής, στην οποία ο ταχύτερος γύρος έχει πραγματοποιηθεί το 2014, από τον Marc Marquez με ταχύτητα 177,1 χμ/ώρα, ενώ η υψηλότερη τελική είναι επίδοση του Stefan Bradl και της LCR Honda, με 334,1 χμ/ώρα. 

2) Mugello, Ιταλία: Ο Andrea Iannone κυριαρχεί στα record books της Ιταλικής πίστας, με 177,3 χμ/ώρα ως μέση ταχύτητα γύρου και 350,8 χμ/ώρα τελική ταχύτητα, επιδόσεις που πέτυχε πέρσι. 

1) Phillip Island, Αυστραλία: Εδώ και καιρό η ταχύτερη πίστα των Moto GP, το ρεκόρ ταχύτητας γύρου στην πίστα είναι 182,1 χμ/ώρα, επίδοση που ανήκει στον Jorge Lorenzo από το 2013. Ο Andrea Dovizioso κατέχει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην πίστα, με 348 χμ/ώρα. 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ