net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αραγε θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά αυτό το νέο μέτρο;

Πέρασες κόκκινο; Νόμιμος!

Ένα μέτρο που έχει προκαλέσει ήδη αρκετές συζητήσεις θα εφαρμοστεί στην Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών, για συγκεκριμένα φανάρια στην επικράτεια της πολιτείας!

 
Στην Αμερική, είναι συνηθισμένη η χρήση αυτόματων φαναριών, τα οποία μέσω αισθητήρων βάρους εντοπίζουν την ύπαρξη ενός οχήματος και ανάβουν πράσινα, επιτρέποντας την διέλευση. Τα φανάρια αυτά συνήθως αποτελούν πρόβλημα για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθώς  το βάρος της μοτό δεν είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τον ειδικό αισθητήρα, ο οποίος είναι μέσα στην άσφαλτο… Αποτέλεσμα, ο αναβάτης μάταια να περιμένει στο κόκκινο επί αρκετά λεπτά.
Ωστόσο, ένα νέο νομοσχέδιο που θα εφαρμοστεί στην πολιτεία θα επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλέτας να περάσουν αυτά τα φανάρια, αν τύχει να τα πετύχουν κόκκινα και ο αισθητήρας δεν εντοπίσει το όχημά τους! Η απόφαση ελήφθη μετά από αναφορές μοτοσυκλετιστών, ότι σε πολλά φανάρια τέτοιου τύπου χρειαζόταν να περιμένουν να έρθει και ένα ακόμα όχημα, ενεργοποιώντας τον αισθητήρα και τελικά κάνοντας το φανάρι πράσινο, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους...

Η απόφαση του αναβάτη να «κάψει» το φανάρι θα επαφίεται αποκλειστικά στην κρίση του και μόνο αφού βεβαιωθεί ότι είναι εντελώς ασφαλές να πράξει αυτό, σύμφωνα με τον νέο νόμο. Όπως είναι φυσικό, το μέτρο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πολλών, οι οποίοι μιλούν για μια επικίνδυνη πρακτική και το ενδεχόμενο λάθους κρίσης, το οποίο είναι πάντα παρόν. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι της Pennsylvania…υποδέχθηκαν το μέτρο με χαρα!

Ο νέος νόμος θα ισχύει και για αυτοκίνητα, κατά τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για τις μοτοσυκλέτες. Το μόνο που ελπίζουμε, είναι να μην γίνει… χαμός από παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη…
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ