net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το project Interceptor του Charles Bombardier!

Το project Interceptor του Charles Bombardier!

Μοτοσυκλέτα Drone

Μάλλον αυτά που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.

 
Ένα νέο project ήρθε στην δημοσιότητα και αφορά την αστυνόμευση από drones. Φυσικά αυτά τα drones δεν έχουν ανθρώπινη μορφή όπως εμφανίζονται συνήθως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχουν μορφή μοτοσυκλέτας. Ο Charles Bombardier ο οποίος είναι γνωστός για τις καινοτόμες ιδέες του είναι υπεύθυνος και για αυτό το project.
Drone χαρακτηρίζεται κάποιο όχημα που δεν χρειάζεται οδηγό να το κατευθύνει καθώς μέσω τηλεχειρισμού επιτυγχάνεται η επιλογή κατεύθυνσης από απόσταση. Το πλεονέκτημα μίας τέτοιας μοτοσυκλέτας στην προκειμένη περίπτωση είναι πως δεν θα χρειάζεται κάποιον αναβάτη για να πραγματοποιήσουν επικίνδυνες μανούβρες και ελιγμούς. Επομένως το ρίσκο τραυματισμού του αναβάτη είναι μηδενικό.

Αν η αστυνομία εντάξει το  Interceptor στα οχήματα της θα μπορεί με έναν χειριστή να ελέγχει 5 μοτοσυκλέτες  οι οποίες θα περιπολούν την πόλη24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.  Το  Interceptor μέσω καμερών θα μπορεί να ελέγχει τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., να κάνει περιπολίες και να παρακολουθεί ανθρώπους που εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Οι παραβάτες θα λαμβάνουν τις κλήσεις μέσω e-mail ή μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο.

Πόσο κοντά όμως μπορεί ένα τέτοιο project να γίνει πραγματικότητα; .Σύμφωνα με τον Charles Bombardier το συγκεκριμένο project έχει ένα μεγάλο εμπόδιο. Για να μπεί το Interceptor σε γραμμή παραγωγής θα πρέπει να επενδυθεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, λόγω των ακριβών υλικών αλλά και του κόστους των εγκαταστάσεων.
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ