net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η θρυλική πίστα Spa-Francorchamps!

Νέα πίστα στο MotoGP;

Οι διοργανωτές του MotoGP συζητούν για ένταξη νέας πίστας στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

 
Η πίστα φαίνεται πως είναι η θρυλική Spa-Francorchamps στο Βέλγιο η οποία από το 1949 μέχρι και το 1990 φιλοξενούσε αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών. Η νέα διευθύντρια της πίστας Nathalie Mailet είπε πως βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους διοργανωτές του MotoGP καθώς πέρασε μία μέρα συναντήσεων μαζί τους στην Μαδρίτη.

Με την καινούρια διεύθυνση τις πίστας θα γίνουν αλλαγές προκειμένου να φτάσουν τα υψηλά στάνταρ και απαιτήσεις που έχουν διοργανώσεις όπως η Formula 1 και το MotoGP. Αν αυτές οι διοργανώσεις έρθουν στην πίστα του Βελγίου εκτός από το θέαμα που θα προσφέρει, σίγουρα θα βοηθηθούν και οι περιοχές που είναι γύρω από αυτήν.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε καιρό για να δούμε την Spa-Francorchamps να εντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP καθώς πριν το 2020 δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Η Spa-Francorchamps έχει αρκετές αντιθέσεις σε σχέση με άλλες πίστες παρόλο που είναι σχεδιασμένη από ιδιους κατασκευαστές με άλλες πίστες. Στην ευθεία της οι αναβάτες θα μπορούν πιάσουν τελικές ταχύτητες έως και 350 χλμ/ώρα όπως στο Mugello και στη Sepang αλλά είναι οι γρήγορες γωνίες που κάνουν την μεγάλη διαφορά.
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ