net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα μοτοσυκλέτα με κάνιστρο

Η νέα μοτοσυκλέτα με κάνιστρο

Η νέα μοτοσυκλέτα με κάνιστρο

Έρχεται και πάλι στην επιφάνεια

Η κινέζικη εταιρία ChangJiang, αποφάσισε να αναβιώσει τις μοτοσυκλέτες με κάνιστρο, που έγιναν δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου. Με κινητήρα 71 ίππων, κάνιστρο και ρετρό εμφάνιση αποτελεί μια ξεχωριστή κατασκευή.

 
Στην Κίνα υπήρχε η δυνατότητα να αγοράσει κανείς μια καινούργια μοτοσυκλέτα με σχεδιασμό από το 1930, με τη μορφή της ChangJinag CJ750 M1. Ήταν βασισμένη στην Ρωσική ΙΜΖ Μ-72, που εμφανίστηκε την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου και η οποία με τη σειρά της, ήταν αντίγραφο της προπολεμικής BMW R71. Δυστυχώς οι νέοι κανονισμοί κυκλοφορίας την έθεσαν εκτός παραγωγής το 2009.

Η εταιρία αποφάσισε να την αντικαταστήσει με τη νέα εκδοχή της. Πηγή τροφοδοσίας της νέας CJ650, είναι ένας κινητήρας απόδοσης 71 ίππων και που είναι πιστό αντίγραφο, με τον κινητήρα που τροφοδοτεί η Kawasaki το ER-6. Η απόδοση είναι 3 φορές μεγαλύτερη από την παλιά μοτοσυκλέτα και η κίνηση γίνεται με αλυσίδα, αντί του παλιού τρόπου με διαφορικό.

Το πλαίσιο είναι νέας σχεδίασης με ψαλίδι στην πίσω ανάρτηση, αντί των Μ1 εμβόλων της παλιάς μοτοσυκλέτας και το κάνιστρο είναι αποσπώμενο, ώστε να προσφέρει μια ξεχωριστή ρετρό εμφάνιση. 

Ο στόχος της εταιρίας είναι να διαθέσει τη νέα μοτοσυκλέτα με τιμή γύρω στα 7.000 ευρώ, στo μισό της τιμή από την παλιά CJ750. Δεν έχουν γίνει ξεκάθαρες αναφορές για τα σχέδια εξαγωγών, αλλά αν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς Euro4, μπορεί να την δούμε και στην Ευρώπη.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ