net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέοι κανονισμοί για τα αεροδυναμικά φέρινγκ στους αγώνες MotoGP

Έλεγχος από MotoGP: Αεροδυναμικοί κανονισμοί

Ο διευθυντής αγώνα του MotoGP, ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τα αεροδυναμικά φέρινγκ ύστερα από την παρουσίαση των ομάδων στο τεστ του Κατάρ την περασμένη εβδομάδα.

 
«Συμφωνήσαμε τους κανονισμούς με τους κατασκευαστές μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις και μας ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια. Οι κανονισμοί έχουν διαμορφωθεί και το φέρινγκ της μοτοσυκλέτας πρέπει να φέρει λείες εξωτερικές επιφάνειες, ανεξαρτήτως εξωτερικού περιβλήματος.»

«Αεραγωγοί και πτερύγια στο εσωτερικό μπορούν να αλλάξουν όλο το χρόνο, αλλά το εξωτερικό φέρινγκ μπορεί να αλλάξει μόνο δύο φορές το χρόνο. Αυτό συμβαίνει, ώστε η ανάπτυξη να διατηρείται υπό έλεγχο και οι δαπάνες να περιορίζονται στο ελάχιστο. Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε όμως να τους επιβραδύνουμε και αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν τη σεζόν με ένα φέρινγκ και μπορούν να εισαγάγουν ακόμη ένα.»

Επιπλέον, επισημαίνει, ότι οι ομάδες εργάζονται το χειμώνα σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα του MotoGP για να διασφαλιστεί ότι αυτό που έχουν ήδη σχεδιάσει, συμφωνεί με τη νέα νομοθεσία.

Ο τεχνικός διευθυντής, Danny Aldridge, έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα σχέδια. Τους μήνες που προηγήθηκαν μέχρι τώρα έχει στείλει τα σχέδια, που πρόκειται να κάνουν οι ομάδες και αποφασίζει για τις οποιεσδήποτε αλλαγές.

Ο διευθυντής αγώνα αναφέρει ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της επιρροής του Danny. Μάλιστα προσθέτει ότι στο πρώτο αγώνα, εκείνος θα δει αυτά τα αεροδυναμικά σε τεχνικό έλεγχο και θα αποφασίσει τι επιτρέπεται και τι όχι, αλλά έχει ήδη δει τα σχέδια και θα ξέρουμε τι θα περιμένουμε.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ