net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μαθήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου

Μαθήματα και από την Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου επαναλαμβάνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Biker Down» για μοτοσυκλετιστές –που διεξήχθη πέρυσι για πρώτη φορά-, σε συνεργασία με την «Met Police», υπηρεσία ασθενοφόρου της βρετανικής πρωτέυουσας.

 
Παρόλο που το πρόγραμμα «Biker Down» διδάσκει πρακτικές συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση, εστιάζει περισσότερο στο να δείξει στους αναβάτες τι ακριβώς κάνουν σε περίπτωση ατυχήματος. Όταν συμβαίνει μια σύγκρουση, συνήθως ο πρώτος που βοηθάει είναι κάποιος άλλος μοτοσυκλετιστής.
 
Στα μαθήματα οι αναβάτες θα εκπαιδεύονται κατάλληλα, έτσι ώστε αν βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση, να μπορούν να τη διαχειριστούν. Για παράδειγμα μια από τις πρώτες κινήσεις, που μαθαίνει κάποιος στο πρόγραμμα είναι τι να κάνει σε περίπτωση μεγάλης αιμορραγίας και πώς να αφαιρέσει με ασφάλεια το κράνος.
 
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και διαρκούν περίπου 4 ώρες. Θα διεξάγονται το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε μήνα και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Δυστυχώς, υπάρχει σειρά προτεραιότητας, καθώς οι  διαθέσιμες θέσεις στο πρόγραμμα είναι μόνο 40.
 
 
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ