net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνήθης εικόνα μεταφοράς οικογένειας στις Φιλιππίνες

ΟΧΙ στην πολυμεταφορά

Απαγορεύεται, πλέον, στις Φιλιππίνες οι αναβάτες να οδηγούν μοτοσυκλέτες με συνεπιβάτες παιδιά, εκτός κι αν αυτά μπορούν να φθάσουν τα ποδοστήρια, να αγκαλιάσουν τον αναβάτη και να φορούν κράνος.

 
Όπως σε πολλές χώρες της Απω Ανατολής, ένα κοινό θέαμα είναι να βλέπουμε μοτοσυκλέτες και σκούτερ να χρησιμοποιούνται ως όχημα μεταφοράς ολόκληρης της οικογένειας. Συνήθως μεταφέρονται περισσότεροι από δυο άνθρωποι ταυτόχρονα και συχνά χωρίς κράνη. Ο νέος νόμος, όμως, περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε μια μοτοσυκλέτα για δυο.
 
Οι ανυπάκουοι αναβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 53 ευρώ. Αν η παράβαση επαναληφθεί, τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στα 88 ευρώ. Στη τρίτη φορά οι αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία του οχήματος για 1 μήνα και οι παραβάτες πληρώνουν 177 ευρώ. Σε περίπτωση πτώσης οι μοτοσυκλετιστές χάνουν την άδεια οδήγησης.  
 
Το Υπουργείο Μεταφορών στις Φιλιππίνες πιστεύει ότι ο νέος νόμος θα συμβάλει στην ασφάλεια των επιβατών. Ωστόσο, κάποιοι χαρακτήρισαν τη νέα νομοθετική διάταξη ως «Αnti-poor», μια κίνηση που επηρεάζει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Τα σκούτερ, συνήθως, χρησιμοποιούνται από φτωχές οικογένειες λόγω του χαμηλού κόστους.
 
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Cebu, Hilario Davide III, ο νόμος δεν στοχεύει να αποδυναμώσει τους φτωχούς πολίτες, αλλά να εξασφαλίσει καλύτερη οδική ασφάλεια για όλους.
 
Στην Ελλάδα, άραγε, υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος; Εσείς έχετε δει ποτέ μοτοσυκλέτα με περισσότερους από δυο αναβάτες;

 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ