net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο τρίροδο scooter της Peugeot έφτασε και στην Ελλάδα.

Η αισθητική του Metropolis 400i τραβάει τα βλέμματα

Το νέο Metropolis 400i είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Peugeot Scooters και της Automobiles Peugeot

Με το Smart Key, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αναβάτης για να θέσει να σε λειτουργία το όχημα είναι να πατήσει το κουμπί έναρξης στο ταμπλό.

'Ηρθε το Peugeot Metropolis 400i

Η ναυαρχίδα της Peugeot, το νέο τρίροδο scooter Metropolis 400i έφτασε στην Ελλάδα φιλοδοξώντας να αποτελέσει το πρότυπο της μετακίνησης σε μια τεχνολογικά προηγμένη, αλλά και απαιτητική… μητρόπολη.

 
Το νέο Metropolis 400i είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Peugeot Scooters και της Automobiles Peugeot, συγκεντρώνοντας όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας και συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου με αυτά ενός scooter.

Η αισθητική του Metropolis 400i τραβάει τα βλέμματα: αρμονία και ισορροπία στη σχεδίαση, δυναμικό και μοντέρνο στυλ, αέρινες, φινετσάτες γραμμές που απηχούν τους ανανεωμένους αισθητικούς κώδικες της Peugeot.

Το Metropolis είναι το πρώτο από τη γκάμα των Peugeot Scooters που εξοπλίζεται με το νέο κινητήρα 400i LFE, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από την Peugeot και κατασκευάζεται στη Γαλλία. Με μέγιστη ισχύ 37,2 ίππους και ροπή 3,8kgm, αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς κινητήρες 400cc στην αγορά. Με τεχνολογία LFE (Low Friction Efficiency), που μειώνει τις τριβές και βελτιώνει το χρονισμό και τη χαρτογράφηση του ψεκασμού, το Metropolis 400i επιτυγχάνει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,2 l/100χλμ.- Μεικτός κύκλος) και μειωμένες εκπομπές ρύπων CO2 (86,6 g/kg). Σε συνδυασμό με την αυξημένη χωρητικότητα καυσίμου (13,5 λίτρα) και την ελεγχόμενη κατανάλωση μπορεί να εξασφαλιστεί αυτονομία καυσίμου για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας συγκαταλέγεται το συνδυασμένο σύστημα πέδησης SBC (Syncro Braking Concept) ενώ η στάθμευση του οχήματος γίνεται πιο εύκολη και πιο σίγουρη, χάρη στο εύχρηστο ηλεκτρικό χειρόφρενο, μια νέα εφαρμογή προερχόμενη από την αυτοκινητιστική τεχνολογία. Μια άλλη καινοτομία που προέρχεται από τον κόσμο των αυτοκινήτων και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε scooter είναι οι Ανιχνευτές Πίεσης Ελαστικών, ένα σημαντικό εργαλείο που ενισχύει την ασφάλεια του οχήματος. Ακόμα, το νέο Metropolis 400i είναι το πρώτο scooter που εξοπλίζεται με φώτα DRL (Daytime Running Light), μια σειρά από 5 ισχυρές δέσμες LED που ανάβουν τη μέρα (βάσει αισθητήρα), για αυξημένη ορατότητα του scooter.

Διαθέτει mono-shock εμπρόσθιας υδραυλικής ανάρτησης, με ανεξάρτητη κλίση του κάθε τροχού ώστε να εξασφαλίζει δυνατό κράτημα και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά.

Το Metropolis 400i κάνει τα πράγματα πιο εύκολα με τη χρήση Smart Key. Τοποθετώντας το αναγνωρίσιμο σε ακτίνα 1,5 μέτρου ηλ. κλειδί στην τσέπη, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αναβάτης για να θέσει να σε λειτουργία το όχημα είναι να πατήσει το κουμπί έναρξης στο ταμπλό.

Η άνετη θέση και η καλά μελετημένη εργονομία του οχήματος κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος σέλας, την επίπεδη ποδιά, το ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι πλάτης και τα πτυσσόμενα φαρδιά μαρσπιέ. Εκτός από τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, το Metropolis διαθέτει πορτ-μπαγκάζ στο πίσω μέρος που χωράει ένα full face κράνος.

Το νέο τρίροδο της Peugeot διατίθεται άμεσα από το δίκτυο συνεργατών της ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ στην τιμή των 8.499 ευρώ.

Διαθέσιμη είναι και η RS έκδοση του μοντέλου στους εξής χρωματισμούς:

-Λευκό Snow

-Γκρι Titanium

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ