net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η BMW HP4 RACE CARBON

Τελικές δοκιμές πριν την παραγωγή της HP4 Race

Η παρουσίαση στην έκθεση EICMA

BMW HP4 race: Το πρώτο Carbon πλαίσιο 2 δοκών!

Την είδαμε να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην έκθεση EICMA 2016 στο Μιλάνο ως ανταγωνιστής της Ducati 1299 superleggera. Τώρα φωτογραφίζεται σε πίστα της Ισπανίας, πριν την τελική παραγωγή.

 
Ο φωτογράφος ¨έπιασε¨ το 1000αρι της BMW σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών στην Ισπανία. Παρατηρούμε ότι οι διαφορές με το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση είναι ελάχιστες και ότι ως κεντρικό χαρακτηριστικό της ΗP4 παραμένουν τα ανθρακονήματα

Τα πάντα πάνω της είναι φτιαγμένα από το εξωτικό υλικό. Αυτό που κάνει, όμως, τη μεγαλύτερη εντύπωση και είναι η βασικότερη αλλαγή σε σχέση με την S1000RR, είναι το πλαίσιο δύο δοκών και το υποπλαίσιο από ανθρακονήματα. Τακτική που έχουμε δεί και από την Ducati, με τη μόνη διαφορά ότι στην Ducati χρησιμοποιούν και τον κινητήρα ως μέρος του πλαισίου. Σίγουρα λοιπόν, η ακαμψία θα είναι αυξημένη και το βάρος μικρότερο, αλλά το πόσο, μόνο οι τεχνικοί της BMW το γνωρίζουν.

Διαφορές βλέπουμε επίσης και στο ψαλίδι όπου το κεντρικό ¨νεύρο¨ βρίσκεται πλέον στο κάτω μέρος. Από την επέλαση του ανθρακονήματος, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι ζάντες και όλα τα μέρη του φέρινγκ που έχουν κατασκευαστεί από το ίδιο υλικό.

Η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στο χέρι, σε περιορισμένη παραγωγή και αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Στην EICMA είδαμε την αγωνιστική εκδοχή της, αφού δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για κυκλοφορία στο δρόμο, αλλά πιστεύουμε ότι αν η συνταγή πετύχει, μία έκδοση δρόμου δεν είναι μακριά. Κρίνοντας από την 1299 Superllegera, δεν θα διαφέρει και πολύ από την αγωνιστική.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ