net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έτοιμη για έναν μοναχικό γύρο του κόσμου η εκπληκτική Steph Jeavons.

Μία γυναίκα για τον γύρο του κόσμου

Είναι 38 ετών, μητέρα με γιο 20 ετών, εκπαιδεύτρια στην εκτός δρόμου οδήγηση, και Αγγλίδα. Η Steph Jeavons θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες (23 Μαρτίου) για ένα ταξίδι γύρω από τη Γη, χωρίς υποστήριξη.

 
H Jeavons θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το διάσημο «Ace Cafe» του Λονδίνου και θα επιχειρήσει να γυρίσει τον κόσμο επισκεπτόμενη τουλάχιστον 42 χώρες σε όλες τις Ηπείρους. Το ταξίδι της αναμένεται να έχει διάρκεια μεταξύ 15 μηνών και δύο ετών και σκοπός της Jeavons είναι να αποφύγει όλους τους αυτοκινητόδρομους και κυρίως δρόμους, να ζήσει κυρίως στη σκηνή της και να έχει μαζί της μόνο αυτά που μπορεί να κουβαλήσει με τη μοτοσικλέτα της! Το μπάτζετ που έχει θέσει η Αγγλίδα για τον εαυτό της ανέρχεται στα επτά (7) περίπου ευρώ ημερησίως, για φαγητό.

H Jeavons έχει ονομάσει το ταξίδι της «One Steph Beyond», παραφράζοντας την αγγλική φράση «One step Beyond» (ένα βήμα παραπέρα) για να τονίσει τη σημασία αλλά και τη δυσκολία που έχει αυτός ο άθλος για την ίδια.

«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω για πάρα πολλά χρόνια και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα ότι φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή. Η υποστήριξη που έχω από όλους είναι εκπληκτική…αν και η εκτός δρόμου οδήγηση και η οδήγηση σε απομακρυσμένες περιοχές δεν μου είναι κάτι ξένο, καθώς είμαι εκπαιδεύτρια εδώ και πολλά χρόνια και έχω ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό, η ιδέα αυτού του ταξιδιού με τρομάζει, αν σκεφτεί κανείς τις ακραίες συνθήκες (περιβάλλον, καιρός) στις οποίες θα οδηγώ.» δηλώνει η Jeavons, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι ειδικός-αν και αυτά που έχει κάνει μέχρι στιγμής υποδεικνύουν το αντίθετο. «Σίγουρα δεν είμαι ειδικός και ομολογώ ότι δεν είμαι ούτε ιδιαίτερα γρήγορη. Στην πραγματικότητα μου αρέσει να βολτάρω. Αυτό το ταξίδι δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη μοτοσικλέτα. Είναι ένα ταξίδι ζωής, διασκέδασης και συγκέντρωσης εμπειριών. Κάνοντας αυτό το ταξίδι μόνη με μια μοτοσικλέτα ανοίγει όλες τις αισθήσεις και μου επιτρέπει να γίνω ένα με το περιβάλλον…πολύ συχνά βιαζόμαστε στη ζωή μας και είμαστε πολύ απασχολημένοι στο να σχεδιάζουμε το μέλλον χωρίς να χαιρόμαστε το παρόν. Σε αυτή την περίπτωση το ταξίδι έχει τον πρώτο λόγο και ο τελικός προορισμός δεν είναι τόσο σημαντικός», δηλώνει η Αγγλίδα που έχει τις μοτοσικλέτες κυριολεκτικά στο αίμα της. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολείται με αυτές σχεδόν όλη της τη ζωή. Είναι εκπαιδεύτρια, έχει εταιρία που ασχολείται με ταξιδια/περιπέτειες με δύο τροχούς σε όλο τον κόσμο, ενώ μοτοσικλετιστές είναι τόσο μία από τις δύο αδερφές τις όσο και οι γονείς της. Η Αγγλίδα αναφέρει ότι ακόμη και η γιαγιά της οδηγούσε μοτοσικλέτες στον 2ο Π.Π.!

«Θα πρέπει να είμαι δημιουργική σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό το ταξίδι για να μου φτάσουν τα χρήματα. Βασίζομαι στην ευγένεια των ξένων, για να μου δώσουν μια νύχτα ξεκούρασης σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι και ένα ζεστό μπάνιο και αν είμαι τυχερή λίγο νόστιμο φαγητό. Εδώ είναι που τα social media θα παίξουν τον ρόλο τους!», προσθέτει η Jeavons στην επίσημη ιστοσελίδα της, με το ταξίδι της να έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού, κατά τη διάρκεια του θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμα Rally4Life που έχει ως κύριο στόχο του την ανακούφιση των φτωχών.

Αν η Αγγλίδα καταφέρει να επισκεφτεί όλες τις Ηπείρους στο ταξίδι της, θα είναι, σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη από τη Μ. Βρετανία που θα το πετυχαίνει (ανεξαρτήτως φύλου) και ο πέμπτος άνθρωπος στον κόσμο-για τον οποίο γνωρίζουμε ότι τα έχει καταφέρει.

Όσο για την μοτοσικλέτα αυτή καθαυτή η Jeavons κατέληξε στο Honda CRF 250 L. Οι λόγοι, σύμφωνα με την ίδια είναι απλοί. Απόλυτη προτεραιότητα έχουν η αξιοπιστία, η εύκολη εύρεση ανταλλακτικών και φυσικά η ικανότητα της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας να κινείται άνετα εντός και εκτός δρόμου. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της έπαιξε επίσης και το βάρος, η χαμηλή απόσταση της σέλας από το έδαφος αλλά και η οικονομία σε καύσιμο. Επίσης, δεν το έχει κάνει κανείς με CRF 250 L!

Για να παρακολουθήσετε «ζωντανά» την πρόοδο της περιπέτειας της Αγγλίδας μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.


 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ