net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι αναβάτες της Kawasaki πανευτυχείς στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τον 24ωρο γαλλικό αγώνα αντοχής.

Ο Loris Baz, πλαισίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα της Kawasaki επιδεικύοντας σταθερότητα και συνέπεια.

24 ώρες Bol d Or: Νίκη για την Kawasaki

Τη 2η σερί νίκη της στον διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής, στη γαλλική πίστα Magny-Cours κατέκτησε η Kawasaki με αναβάτες τους Gregory Leblanc, Jeremy Guarnoni και Loris Baz.

 
Ειδικότερα, την καρό σημαία του 77ου γαλλικού αγώνα αντοχής πήρε η ομάδα Kawasaki SRC, το ZX-10R της οποίας, δεν απειλήθηκε σοβαρά σε κανένα σημείο από τις υπόλοιπες ομάδες, αν και δέχτηκε πίεση όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Σημαντικό ρόλο στην νίκη της ομάδας της ιαπωνικής εταιρίας δεν έπαιξε μόνο η ταχύτητα του εργοστασιακού αναβάτη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, Loris Baz, αλλά και οι εξίσου γρήγοροι και έμπειροι σε αυτό το είδος Leblanc (σταθερά ο ταχύτερος όλων με καλύτερο γύρο 1.40.663) και Guarnoni. Η Kawasaki είχε δείξει τις προθέσεις τις ήδη από τις κατατακτήριες δοκιμές, αφού κατέκτησε την pole posotion, ενώ η νίκη ήρθε και με νέο ρεκόρ αφού τερμάτισε εννέα γύρους μπροστά από την ομάδα Monster Energy Yamaha (Igor Jerman, Broc Parkes and Sheridan Morais) και έντεκα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Anthony Delhalle και Julien Da Costa) . Να σημειωθεί επίσης ότι στις 24 ώρες του αγώνα οι αναβάτες της Kawasaki κατάφεραν να ολοκληρώσουν 808 γύρους.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (20 από τις 24 ώρες) οι αναβάτες της Kawasaki έδωσαν μια πραγματική μάχη για την πρώτη θέση με αυτούς της Yamaha France GMT 94 Michelin Yamalube (David Checa, Kenny Foray και Matthieu Lagrive) η οποία αντιμετώπισε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας της και τερμάτισε τελικά στην 4η θέση, 15 γύρους πίσω από τους νικητές.

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (FIM Endurance World Championship-EWC). Επόμενος γύρος στην Ιαπωνία για τις εξίσου θρυλικές 8 ώρες στην πίστα της Suzuka, στις 28 Ιουλίου.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:

Θέση, Ομάδα, (Γύροι-Διαφορά) 

1. SRC Kawasaki,-
2. Monster Energy Yamaha-YART, (9)
3. Suzuki Endurance Racing Team (11)
4. Yamaha France - GMT 94 - Michelin-Yamalube (15)
5. Team R2CL, (23)
6. National Motos (24)
7. MACO Racing Team (39)
8. RAC 41 Yam avenue IPONE (41)
9. Team Bolliger Switzerland (42)
10. FMA Assurances (60)
11. Team Space Moto 3 (63)
12. SPE Samurai (74)
13. Team Dunlop Motors Events (106)
14. FLEMBBO - Leader Team (188) 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ