net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γκάμα Husqvarna 2014

Την πλήρη γκάμα των Enduro και ΜΧ μοντέλων της για το 2014 παρουσίασε η Husqvarna στην Ελλάδα δείχνοντας έτοιμη για μια νέα αρχή παρά τα 111 χρόνια της!

 
Το 2013 αποτέλεσε χρονιά σταθμός για την Husqvarna. Μέσα σε λίγους μήνες και υπό τη σκέπη πλέον της Pierer Industries πέρασε από την αβεβαιότητα στην ολική επαναφορά και αναγέννηση, ενώθηκε εις σάρκα μία με τη Husaberg, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια ξεχωριστής πορείας και πλέον ατενίζει το μέλλον γεμάτη αισιοδοξία χαροποιώντας τους ανά τον κόσμο φίλους της. Οι αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο για την ιστορική εταιρία επέφεραν φυσικά αλλαγές και τοπικά κάτι που ισχύει και για τη χώρα μας με τα νέα να είναι ευχάριστα και για τους κατόχους μοντέλων της εταιρίας προηγούμενων ετών. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι της KTM South East Europe (SEE) που θα αντιπροσωπεύει την Husqvarna στη χώρα μας, το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ιταλία (τα νέα Husqvarna είναι αυστριακά) θα παραμείνει ενεργό και θα κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μοντέλα 2013 και πίσω τα οποία και θα εισάγονται στη χώρα μας από την ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ. 

Κάλυψη και για Husaberg
Όσον αφορά τα μοντέλα της Husaberg, τα νέα είναι ευχάριστα και εδώ. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Σόλωνας Κοντός, διευθύνων σύμβουλος της KTM SEE, παρά την παύση της εταιρίας, όλα τα μοντέλα της συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων θα καλύπτονται τόσο από ανταλλακτικά όσο και από service.

Υποστήριξη Husqvarna
Η KTM South East Europe δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει την ίδια προσπάθεια όσον αφορά την προώθηση των προϊόντων της Husqvarna η οποία εν καιρώ θα αποκτήσει το δικό της ξεχωριστό δίκτυο πώλησης. Προς το παρόν τα Husky θα διατίθεται από το ΚΤΜ Racing Center 500 (Λ. Βουλιαγμένης 500) ενώ για την κάλυψη της Β. Ελλάδας θα φροντίζει το κατάστημα Moto Action (Λ. Κύκνων 14, Καστοριά) του κ. Νίκου Ζουρνατζή.

Αγωνιστική εμπλοκή
Η Husqvarna δεν θα μπορούσε φυσικά να μην εμπλακεί και στο αγωνιστικό κομμάτι στη χώρα μας. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro η εταιρία θα κατέβει με τρεις αναβάτες σε τρεις κατηγορίες. Στην Ε2 θα συμμετέχει ο Αντώνης Δήμου (ΤΕ 250), στη Junior ο Αρτέμης Σφηναρολάκης (ΤΕ 125) και στους Βετεράνους ο κ. Ζουρνατζής χωρίς να είναι σίγουρη η συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες. Παράλληλα θα προσφέρει και τεχνική υποστήριξη σε αναβάτες Husqvarna αλλά και Husaberg στο Π.Π. Enduro και στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδας. Η Husqvarna θα συμμετέχει και το Π.Π. Motocross στην κατηγορία MX2 με τον Αντώνη Δήμου, ενώ η υποστήριξη στους αγωνιζόμενους με Husky/Husaberg (ανεξάρτητα από την παλαιότητα τους!) θα γίνεται από την KTM, με έκπτωση 14% στα ανταλλακτικά. Η παρουσίαση έκλεισε με βράβευση με τιμώμενο πρόσωπο τον Δημήτρη Τουμπανιάρη που κατέκτησε πέντε σερί Π.Π. Enduro μεταξύ 1995 - 2000 με Husqvarna. 

Σειρά Enduro

Με μια ματιά
4Πλαστικό υποπλαίσιο, πιο ανθεκτικό στις πτώσεις έναντι των αλουμινένιων.
4Όλα τα ηλεκτρονικά έχουν ενσωματωθεί στο φιλτροκούτι.
4USD πιρούνι WP 4CS με καλάμια 48 χλστ., φυσίγγιο κλειστού τύπου για γρήγορο σέρβις και ρυθμίσεις που γίνονται ακόμη και εν κινήσει.
4Πλάκες πιρουνιού κατεργασμένες σε CNC.
4Αμορτισέρ WP DCC (Dual Compression Control) που ελέγχει ξεχωριστά την αργή και γρήγορη συμπίεση και φέρει και μοχλικό.
4Ατσάλινο πλαίσιο που κατασκευάζεται από την WP.
4Χυτό αλουμινένιο ψαλίδι
4Φρένα Brembo εμπρός-πίσω.
4Εκκίνηση με μίζα σε όλα τα μοντέλα εκτός από το ΤΕ 125
4Συμπλέκτης DDS με ελάσματα αντί για ελατήρια
4 Εργονομία που ταιριάζει σε πολλούς σωματότυπους. Τιμόνι ρυθμιζόμενο σε 4 θέσεις.



Τετράχρονα
FC 250/350
Τιμή: 8.600/9.250 ευρώ
Βάρος, κιλά (χωρίς καύσιμο): 
104,1/106,4
Με όριο περιστροφής 14.000 σ.α.λ. η Husqvarna υπόσχεται κορυφαία απόδοση (πάνω από 40 ίπποι) και ταυτόχρονα απόλυτα αξιοποιήσιμη ισχύ από το 4χρονο ΜΧ της. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ερασιτέχνες, όπως φυσικά και η μίζα. Το «350» είναι το πρώτο ΜΧ αυτού του κυβισμού στην ιστορία της Husqvarna. Ίσως η χρυσή τομή μεταξύ «250» και «450» με ισχύ πάνω από 50 ίππους!

FC 450
Τιμή: 9.590 ευρώ
Βάρος, κιλά (χωρίς καύσιμο): 107,6
Με 60 ίππους από το μοτέρ με τον μονό εκκεντροφόρο και ένα «κύμα ροπής» απλωμένο σε όλη την κλίμακα λειτουργίας αποτελεί απλά ένα πραγματικό όπλο που διεκδικεί μόνο την κορυφή της κατηγορίας.


 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ