net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η σέλα αποτελεί τον κρυφό πρωταγωνιστή στη επαφή μας με ένα δίκυκλο. Δείτε τη πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Αφιέρωμα Σέλες: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η πασίγνωστη παροιμία λέει πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξια... οπίσθια. Ας παραλληλίσουμε τα εσώρουχα με την πολύωρη παραμονή στη μοτοσικλέτα και τα οπίσθια με τη σέλα της. Αρχίζουμε να πιάνουμε το νόημα;

 
Ο κρυφός πρωταγωνιστής
Δεν ορίζει την ιπποδύναμη όπως ο κινητήρας, ούτε συνεισφέρει δυναμικά στη χαλιναγώγησή της όπως οι αναρτήσεις και τα φρένα. Σπάνια μια σέλα μπορεί να αποτελέσει το καμάρι του μοτοσικλετιστή. Για τους περισσότερους δεν απασχολεί παρά μόνο αν για κάποιο λόγο προβληματίσει – επειδή είναι ενοχλητικά άβολη, γιατί σχίστηκε ή ίσως γιατί αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καλλιτεχνίας. Κι όμως, η σέλα πρωταγωνιστεί στην αντιλαμβανόμενη ποιότητα μιας μοτοσικλέτας, είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε "ποιότητα κύλισης", καθορίζει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο οδηγάμε και το ποιόν της καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ