net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με ιστορία που κρατά από τα τέλη του 19ου αιώνα, η Piaggio αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους κολοσσούς της βιομηχανικής Ευρώπης.

Αν υπάρχει σήμερα μια αγορά για τρίκυκλα scooter, αυτό οφείλεται ολοκληρωτικά στην Piaggio και το Mp3 της.

Το νέο Beverly 350 Sport Touring συνεχίζει την παράδοση της οικογενείας στην ποιότητα και τις επιδόσεις.

Η έλευση του Χ10 στη γκάμα της Piaggio προσέθεσε μια καλή δόση χλιδής με τεχνολογία.

Γνωρίστε την PIAGGIO

O κολοσσός που είναι σήμερα η Piaggio, οφείλει πολλά σε μια ταπεινή Vespa (Σφήκα). Μόλις αυτή άνοιξε για πρώτη φορά τα φτερά της το 1946, ξεκίνησε μια ανεπανάληπτη πτήση που ακόμη παίρνει ύψος.

 
Η εταιρεία του Rinaldo Piaggio ξεκίνησε το 1884 κατασκευάζοντας ατμομηχανές και βαγόνια. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στράφηκε στην κατασκευή αεροπλάνων, δραστηριότητα που διατήρησε και στον Δεύτερο. Με το τέλος του η αεροπορική βιομηχανία δεν είχε πια εφαρμογές σε μια χώρα με εντελώς βασικές ανάγκες. Τότε ο γιος του Rinaldo, Enrico, προσέγγισε τον Corradino d' Ascanio, σχεδιαστή του πρώτου ελικοπτέρου της Agusta, ζητώντας του ένα απλό και φτηνό όχημα μετακίνησης. Είμαστε στο 1946, η πρώτη Vespa ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ιστορία. Δεκατρία χρόνια αργότερα η Piaggio περνά στην οικογένεια Agnelli, ιδιοκτητών της FIAT. Το 1969 η Gilera προστίθεται στην οικογένεια της Piaggio.

Ακολουθούν δεκαετίες ευμάρειας ως τον θάνατο του Giovanni Agnelli to 1997 και λίγο αργότερα αρχίζει μια περίοδος οικονομικών δυσχερειών ώσπου αναλαμβάνει το τιμόνι ο Roberto Colaninno. Αυτός προσέθεσε την Aprilia, τη Derbi και τη Moto Guzzi στο Piaggio Group, επανέφερε τον Όμιλο στον δρόμο των επιτυχιών και δικαίως κρατά ακόμη το τιμόνι.

DEALERS

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ