H δοκιμή της Ducati Multistrada 950

H δοκιμή της Ducati Multistrada 950

H δοκιμή της Ducati Multistrada 950

H δοκιμή της Ducati Multistrada 950

Ducati Multistrada 950

Ένας σύγχρονος Φρανκενστάιν που προήλθε από τη μετάλλαξη των δύο μεγαλύτερων μοντέλων της σειράς και διατηρεί όλα τα στοιχεία Multistrada, βάζοντας τη δική του υπογραφή στη κατηγορία των adventure μοτοσυκλετών του λίτρου.

Τιμή: Απο 14.500 ευρώ 
Χρώματα: Ducati Red, Star White Silk

+: Ροπή, ποιότητα κατασκευής, άνετη θέση οδήγησης, φρένα
-:  Μαλακή ρύθμιση εμπρός ανάρτησης, δυσκολία επιλογής νεκράς, απότομος συμπλέκτης


Τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής, που παραμένει αναλλοίωτη και που εκφράζει το σύνολο των αναβατών. Διασκέδαση, αδρεναλίνη κι απόλαυση. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο προσπαθεί να πατήσει μια μοτοσυκλέτα για να μπορέσει να γίνει επιτυχημένη ανάμεσα στο αγοραστικό κοινό. 

Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια, από τη στιγμή που η Ducati αποφάσισε να εισάγει στην γκάμα της σπορ μοντέλα με τουριστικές καταβολές. Ήταν τότε η στιγμή, που παρουσιάστηκε το Multistrada ως μια μοτοσυκλέτα, που συνδύαζε καλή προστασία από τον αέρα, ανάρτηση με μεγάλη διαδρομή και μοναδικό στυλ. 

Το 2010 η Ιταλική εταιρεία άλλαξε κατεύθυνση επανασχεδιάζοντας το γνωστό μοντέλο, μεταμορφώνοντας το σε μια πλήρως τουριστική adventure μοτοσυκλέτα. Με αυτό τον τρόπο άνοιξε το δρόμο σε μια κατηγορία αγοραστών, που δεν μπορούσαν ή δεν είχαν σκεφτεί να αποκτήσουν μοτοσυκλέτα της Ducati.

Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση είναι το Multistrada 1200, που προσφέρει απόδοση 160 ίππων ταυτόχρονα με τουριστική άνεση σε ένα πακέτο που είναι ικανό, να ντροπιάσει πολλές σπορ κατασκευές στον ανοικτό δρόμο και σε διαδρομές με στροφές, να διασχίσει χωματόδρομους και χρησιμοποιεί τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά βοηθήματα, που βελτιώνουν την οδήγηση και την ασφάλεια του αναβάτη.

Παρόλο που το 1200 είναι best seller για την Ιταλική εταιρεία, η τιμή της δεν είναι προσιτή για πολλούς. Υπήρξαν και μερικοί αναβάτες, που εύλογα αναρωτήθηκαν αν όλη αυτή η δύναμη και η τεχνολογία είναι πραγματικά απαραίτητη για να κάνει μια adventure μοτοσυκλέτα διασκεδαστική. Έτσι, η Ducati αποφάσισε να εισάγει το Multistrada 950 στην γκάμα της. 

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα, που μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, υποπλαίσιο και ψαλίδι με το 1200 Enduro, παντρεμένα με τον κινητήρα από το Hypermotard. Συνδυάζει την άνεση, το στυλ και τις επιδόσεις με την ευκολία στην οδήγηση. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πιο προσιτό μοντέλο, που θα εξακολουθεί να προσφέρει την απαραίτητη εμπειρία Multistrada.