BMW S 1000 XR: Ένα τουριστικό πολυχρηστικό εργαλείο

BMW S 1000 XR: Ένα τουριστικό πολυχρηστικό εργαλείο

BMW S 1000 XR: Ένα τουριστικό πολυχρηστικό εργαλείο

BMW S 1000 XR: Ένα τουριστικό πολυχρηστικό εργαλείο

Test: BMW S 1000 XR

Ένα superbike με αξιόλογες τουριστικές δυνατότητες ή μήπως μια adventure μοτοσυκλέτα με εξωφρενικές επιδόσεις; Η BMW πήρε μια sport κατασκευή, την έριξε στο blender παρέα με μια adventure μοτοσυκλέτα και έτσι προέκυψε η ιδανική μίξη εν ονόματι S 1000 XR.

Τιμή: Από 17.100 ευρώ   

+: Κινητήρας, ποιότητα κατασκευής, άνεση, αναρτήσεις, φρένα 
-: Λειτουργία Traction, τιμή   

Παρά το γεγονός ότι η BMW έχει παρουσιάσει μοντέλα, όπως τη σειρά 1200 GS και Adventure με δικύλινδρους κινητήρες, που καλύπτουν επαρκώς την κατηγορία των παραδοσιακών μοτοσυκλετών περιπέτειας, αποφάσισε να λάβει σοβαρά υπόψη το τμήμα της σπορ περιπέτειας, όπως το αποκαλεί η ίδια.

Είναι μια κατηγορίας που αποτελείται από μοτοσυκλέτες που έχουν περισσότερο αθλητικά σπορ ασφάλτινα γονίδια,. Αντί να ξοδέψει πολύτιμο χρόνο για να τροποποιήσει ένα GS, στην παρά εκτός δρόμου ικανότητεςπροσπάθεια της να αξιοποιήσει αυτή την αγορά, η Βαυαρική εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια τετρακύλινδρη πλατφόρμα για να μπει στο παιχνίδι. Έτσι γεννήθηκε το XR, με τα υπόλοιπα να είναι λίγο έως πολύ γνωστά.

Κινητήρας από το 1000RR, ρυθμισμένος στα δεδομένα της κατηγορίας, πλαισιάρα, περιφερειακά από άλλο πλανήτη και ονειρεμένη οδική συμπεριφορά. Το XR μοιάζει να έφυγε κρυφά από τη γραμμή παραγωγής των βαρετών μοτοσυκλετών, για να ακολουθήσει το δικό του μοναχικό δρόμο προς την κορυφή.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ