130 χιλιόμετρα με 10% γκάζι

Δες εδώ την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θέλει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά.

Ο Shea Nyquist είναι ο κατασκευαστής αυτής της μοτοσυκλέτας με την οποία θα επιδιώξει να ξεπεράσει τα 321 χιλιόμετρα την ώρα και να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για τη δημιουργία της έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά και εξαρτήματα από "μάντρα".



Ο Nyquist ισχυρίζεται ότι σε δοκιμές που έχει κάνει, έχει πιάσει 130 χιλιόμετρα με μόλις 10% του διαθέσιμου γκαζιού. Η μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή δεν περιβάλλεται από καλύμματα, αλλά θα αποκτήσει σύντομα ένα αεροδυναμικό κουστούμι από τον Mike Corbin. Η ιπποδύναμη του ηλεκτροκινητήρα είναι περίπου 250 άλογα και τροφοδοτείται από μπαταρίες λιθίου. Αυτές και άλλα εξαρτήματα θα πήγαιναν για ανακύκλωση, καθώς δεν έχουν περάσει τον ποιοτικό έλεγχο των κατασκευαστών τους προκειμένου να βγουν στην αγορά. Όμως, πήραν παράταση ζωής και δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.



Κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Καλιφόρνια, ο Nyquist παρατήρησε ότι η μοτοσυκλέτα είχε δυσκολία στο να ισορροπήσει σε χαμηλές ταχύτητες και ακουμπούσε στις αλουμινένιες «βοηθητικές». Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μοτοσυκλέτα γίνεται πιο σταθερή μετά τα 80 χιλιόμτρα. Ο κατασκευαστής σκοπεύει να δοκιμάσει τη Lark Streamliner στην αποξηραμένη λίμνη του Bonneville, οπού ελπίζει να ξεπεράσει τα 320 χιλιόμετρα.