3 χώρες, 9000 χιλιόμετρα

142 μοτοσυκλέτες στον πιο σκληρό αγώνα

Στις 6 Ιανουαρίου ξεκινάει το 40ο Rally Dakar στη Λίμα του Περού. 142 μοτοσυκλέτες θα πάρουν εκκίνηση στον θρυλικό αγώνα και ο ανταγωνισμός θα είναι στα ύψη. Ποιος θα κυριαρχήσει;

Σύμφωνα με τον Sam Sunderland, νικητή το 2017, υπάρχουν τουλάχιστον 10 αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του κόσμου. Ο ίδιος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και γνωρίζει ότι στο Dakar δεν μπορείς να ξέρεις τι σε περιμένει στην επόμενη στροφή.

Ο αγώνας διαρκεί 14 ημέρες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μέρα ξεκούρασης. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι σχεδόν 9000 χιλιόμετρα με τα μισά από αυτά να είναι ειδικές διαδρομές, ενώ 7 σκέλη του αγώνα θα γίνουν 100% σε αμμώδες έδαφος. Το υψόμετρο σε 5 μέρες του αγώνα θα είναι πάνω από 3000 μέτρα, φέρνοντας τους κινητήρες στα όριά τους.

Η ομάδα της ΚΤΜ παραμένει φαβορί και ελπίζει να πάρει τη 17η συνεχόμενη νίκη της, με τις Honda, Yamah και Husqvarna να καραδοκούν, έτοιμες να κλέψουν τη δόξα. Οχήματα και οδηγοί καλούνται να διασχίσουν τρεις χώρες, Περού, Βολιβία και Αργεντινή και να επιβιώσουν στον πιο δύσκολο αγώνα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Το θέαμα είναι δεδομένο και αναμένουμε ακόμα ένα εντυπωσιακό Dakar.