Υδρόψυκτος υπερσυμπιεστής Garret 25

Όλες οι σωληνώσεις είναι προσεκτικά τακτοποιημένες.

Στην οδήγηση είναι σαν να είσαι στη δεκαετία του`20 με έναν πύραυλο ανάμεσα στα πόδια σου, λέει ο δημιουργός της.

200 άλογα τροχό

Οι Σουηδοί του Fullhouse Garage Shop κατασκεύασαν μια μοναδική turbo Indian Scout για να τιμήσουν τον συνιδρυτή της Indian Oscar Hedström, ο οποίος ήταν επίσης Σουηδός.

Ο Anders Lundgren και ο Lasse Sundberg θέλησαν να θυμίσουν στον κόσμο την αγωνιστική ιστορία των Scout της Indian χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του σήμερα και ονόμασαν τη δημιουργία τους Super Scout.

Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε το 2017 στο συνεργείο τους στη Στοκχόλμη και χρησιμοποιεί έναν υδρόψυκτο υπερσυμπιεστή Garret 25, με την δύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 ίππους, ανάλογα με την επιλεγμένη πίεση. Ο κινητήρας, η αντλία βενζίνης, ο επιλογέας ταχυτήτων και ο προβολέας προέρχονται από μια σύγχρονη Scout, αλλά το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από τρία κομμάτια. Ο Lasse Sundberg που το κατασκεύασε υποστηρίζει ότι ήταν το δυσκολότερο κομμάτι της κατασκευής (πιο δύσκολο ακόμα κι από την τοποθέτηση του turbo.

Ο υπερσυμπιεστής έχει εξωτερικό wastegate και ρύθμιση της πίεσης με όλες τις σωληνώσεις να είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι και προσεκτικά τακτοποιημένες, έτσι ώστε να μην χαλάνε τη λεπτή σιλουέτα της μοτοσυκλέτας. Η Super Scout διαθέτει προγραμματιζόμενη ECU που συνδέεται με tablet μέσω Bluetooth, για να γίνεται εύκολα η ρύθμιση του turbo. Ο Anders υποστηρίζει ότι στην οδήγηση είναι σαν να είσαι στη δεκαετία του`20 με έναν πύραυλο ανάμεσα στα πόδια σου.