Ένα πρόβλημα το οποίο όλο και επιδεινώνεται...

356% πάνω η χρήση κινητού στην οδήγηση!

Πολύ άσχημα τα νέα από την Αγγλία, στην οποία παρατηρείται εκτόξευση στις παραβάσεις χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Δείτε περισσότερα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνίας μας πλέον είναι απόλυτα εξαρτημένη από το κινητό τηλέφωνο, ωστόσο όπως είναι αναμενόμενο η τάση αυτή δημιουργεί αρκετά άσχημα νέα. Αυτή την φορά σας μεταφέρουμε ρεπορτάζ από την Αγγλία, στην οποία έχει σημειωθεί μια έκρηξη χρήσης των συσκευών, κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Συγκεκριμένα, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας τον Μάρτιο του 2017, 11.000 νέοι οδηγοί έχουν χάσει το δίπλωμά τους μέσα στην χρονιά, από τους οποίους οι 533 λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου. Αυτός ο αριθμός, όσον αφορά το 2016, ήταν στους 117 –εξόφθαλμη η τεράστια αύξηση.
Ένας από τους λόγους που αυτό εξηγείται είναι το νομικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει άμεση αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και 6 πόντους στο δικό τους «point system», κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία για την γενικότερη επίδραση του σύγχρονου Lifestyle στην οδική πραγματικότητα. Οι αρχές της χώρας αναγνωρίζουν ότι «οι νέοι απλά δεν μπορούν να αφήσουν το κινητό κάτω, ούτε όταν οδηγούν, αποτελώντας έτσι κίνδυνο για τους ίδιους και για άλλους». Δυστυχώς ακόμα και στην Ελλάδα, είναι προφανές ότι το πρόβλημα υφίσταται σε πολύ έντονο βαθμό…