• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε τη μετακίνησή μας πιό οικονομική

Ελέγχουμε τακτικά την πίεση των ελαστικών

Ενας σωστά συντηρημένος κινητήρας καταναλώνει λιγότερη βενζίνη

5+1 Tips για οικονομική οδήγηση

 

Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που κάποιος θα επιλέξει μια μοτοσυκλέτα από ένα αυτοκίνητο για τη μετακίνησή του. Με μικρά tips, όμως, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα χρήματα.

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, μας κάνουν να ψάχνουμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδά μας. Το κόστος της καθημερινής μετακίνησης δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε, μπορούμε όμως να το μειώσουμε. Υπάρχουν τρόποι να κάνετε την καθημερινή σας συμβίωση με μια μοτοσυκλέτα πιο οικονομική. Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει σε γενικές γραμμές να επικεντρώσετε σε δύο τομείς: την κατάσταση της μοτοσυκλέτας σας και τον τρόπο οδήγησης.  
  1. Οδηγήστε σταθερά και με ρυθμό, χωρίς να αναγκάζεστε να επιταχύνετε ή να φρενάρετε απότομα. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετό καύσιμο, αποφεύγοντας τις απότομες μεταβολές ταχύτητας. Κρατάμε σταθερό το γκάζι για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  2. Σβήστε τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας αν ξέρετε ότι θα μείνετε ακινητοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο φανάρι ή σε κάποια στάση που θα κάνετε. 
  3. Αν είναι δυνατόν αποφύγετε δρόμους με αυξημένη κίνηση. Είναι προτιμότερο να κάνετε περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσετε στον προορισμό σας ακολουθώντας μια μακρύτερη διαδρομή, από το να είστε εγκλωβισμένοι στην κίνηση ή να σταματάτε συνεχώς σε φανάρια.
  4. Συντηρήστε σωστά τη μοτοσυκλέτα σας. Ένας κινητήρας που έχει συντηρηθεί σωστά, καταναλώνει μικρότερη ποσότητα καυσίμου και δύσκολα θα παρουσιάσει κάποιο έκτακτο πρόβλημα. 
  5. Να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών. Η σωστή πίεση μειώνει την αντίσταση, που αυτά έχουν στην άσφαλτο και ο κινητήρας καταβάλει μικρότερο έργο, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο.
  6. Μη φορτώνετε υπερβολικά την μοτοσυκλέτα. Το έξτρα βάρος έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση. Για να μετακινήσει ο κινητήρας το επιπλέον βάρος, θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου.
 
Με μικρές, απλές κινήσεις κάνουμε την μετακίνησή μας πιο οικονομική και επωφελούμαστε, ακόμα περισσότερο, από την επιλογή του να κινούμαστε με μοτοσυκλέτα.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ