Ο νέος V2 της Mugen.

Αερόψυκτος V2...α λα Ιαπωνικά!

1.400 κυβικά, αερόψυξη και…cruiser χαρακτήρας! Οι Ιάπωνες τολμούν να πατήσουν σε Αμερικανικά χώματα με αυτό τον νέο κινητήρα της Mugen. Που θα χρησιμοποιηθεί;

Ακούγοντας για V2 μοτέρ μεγάλου κυβισμού, αερόψυξη και κίνηση βαλβίδων με ωστήρια, το μυαλό ενός μοτοσυκλετιστή θα πάει εύλογα στις Harley-Davidson και όχι άδικα. Η Αμερικανική εταιρεία από το Milwaukee έχει  δημιουργήσει τον δικό της θρύλο με τους κινητήρες της, όμως φαίνεται ότι και οι Ιάπωνες θέλουν να μπουν –ξανά- στον χώρο.

Ο κινητήρας που βλέπετε στην εικόνα, είναι μια νέα μονάδα ισχύος από την Mugen που παρουσιάστηκε στο Τόκιο φέτος. Έχει κυβισμό 1.400 κυβικά, είναι 4βάλβιδος και «καθαρόαιμα» αερόψυκτος. Τροφοδοτείται με καρμπυρατέρ –κάτι που ίσως θα χρειαστεί να αλλάξει, αν ο κινητήρας θα πρέπει να περνά τις προδιαγραφές ρύπων- ενώ δυστυχώς δεν ανακοινώνεται τιμή ισχύος ή ροπής.

Ποιος όμως είναι ο σκοπός του; Σύμφωνα με την Mugen, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα διατίθεται ως ανεξάρτητη αγορά –ή όπως αλλιώς λέγεται, crate engine- και θα απευθύνεται σε κατασκευαστές και τροποποιητές custom μοτοσυκλετών. Καθώς η σκηνή του retro/custom έχει πάρει κατά πολύ τα επάνω της τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό και οι Ιάπωνες να θέλουν κομμάτι από την πίτα. Αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ, ότι μέχρι τώρα οι κατασκευαστές από το νησί του Ανατέλλοντος Ηλίου, δεν έχουν σταθεί και τόσο τυχεροί στον χώρο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο κινητήρα. 

Το μοτέρ θα ξεκινήσει να διατίθεται εντός του 2020, σε άγνωστη μέχρι ώρας τιμή.