net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ανάκληση για το DUKE/R 690

Ανάκληση για το DUKE/R 690

Αφορά τα μοντέλα 690 DUKE/R MY 12-16

Ανάκληση μοτοσυκλετών ΚΤΜ μοντέλο 690 Duke για διενέργεια βελτιωτικής εργασίας στον διαμορφωτή του ABS/πλεξούδα καλωδίων

 
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία KTM South East Europe AE, Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών ΚΤΜ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσυκλετών ΚΤΜ μοντέλο 690 Duke.
Η ανάκληση αφορά σε 62 μοτοσυκλέτες, μοντέλα ετών 2012 έως 2016. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, λόγω αποκλίσεων στη διαδικασία συναρμολόγησης, ενδέχεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις να προκληθεί επαφή μεταξύ της πλεξούδας καλωδίων και του διαμορφωτή του ABS. Μετρήσεις έδειξαν ότι σε περίπτωση πολλαπλού σφάλματος, μπορεί να προκληθεί ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ του διαμορφωτή του ABS και της γείωσης του οχήματος μέσω του σωλήνα φρένου. Για να γίνει αυτό, η πλεξούδα καλωδίων πρέπει να έχει υποστεί φθορά λόγω τριβής και να εφάπτεται στο διαμορφωτή του ABS, καθώς και ο σωλήνας του φρένου να είναι ηλεκτρικά αγώγιμος, κάτι που συμβαίνει μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Ένας αγώγιμος σωλήνας φρένου μπορεί να υπερθερμανθεί και τελικά να λιώσει, με πιθανή συνέπεια, τη βλάβη ενός κυκλώματος του συστήματος φρένων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων μοτοσυκλετών ΚΤΜ σε όλη την Ελλάδα, για να διενεργηθεί βελτιωτική εργασία στον διαμορφωτή του ABS/πλεξούδα καλωδίων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας KTM South East Europe AE στο τηλέφωνο 210 55 40 640 ή στο email: [email protected].

www.ktm.com 

media.ktm.com 

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ