Ξεφεύγει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην Αγγλία, όσον αφορά τα εγκλήματα με δίκυκλα...

Αγγλία: Δραστικά μέτρα κατά δικυκλιστών κακοποιών

Σε πρωτοφανή μέτρα αντιμετώπισης του εγκλήματος με την χρήση δικύκλων, το οποίοι παρουσιάζει ραγδαία αύξηση στην Αγγλία, προχώρησε η αστυνομία της χώρας για την πόλη του Λονδίνου.

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, το έγκλημα με την χρήση δικύκλου στο Λονδίνο, έχει σημειώσει μια τρομακτική αύξηση, ειδικά από τις αρχές της χρονιάς. Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν για 8.192 χτυπήματα κακοποιών στους πρώτους 5 μήνες του χρόνου, δηλαδή ένας μέσος όρος 54 συμβάντων την ημέρα! Τα συμβάντα αυτά έχουν να κάνουν με επιθέσεις δικυκλιστών σε ζευγάρια ή συμμορίες, με σκοπό τις περισσότερες φορές, την κλοπή δικύκλων.

Καθώς το θέμα λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στα παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ένα επιθετικό μέτρο, κατά των κακοποιών. Συγκεκριμένα, θα θέσει σε χρήση ένα ειδικό σπρέι, το οποίο ουσιαστικά είναι μια βαφή ορατή μόνο σε υπεριώδες φώς. Θα χρησιμοποιήται κατά τω υπόπτων, με σκοπό να διευκολυνθεί ο πιθανός εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά και η σύνδεσή τους με στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό, η αστυνομία ελπίζει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να αντιμετωπίσει την τρομερή μάστιγα αυτή, η οποία έχει φτάσει μέχρι και στις επιθέσεις με οξύ, κατά αθώων ανθρώπων…