Θα καταργηθούν οι βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες στην Αγγλία απο το 2040;

Αγγλία: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2040;

Η Ένωση Βιομηχανιών Μοτοσικλετών της Αγγλίας φαίνεται να συμφωνεί με αναφορές που θέλουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων από το 2040.

Σύμφωνα με άρθρα που έκαναν την εμφάνισή τους σε αρκετές Βρετανικές εφημερίδες, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων που χρησιμοποιούν βενζίνη ή πετρέλαιο για την κίνηση τους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό θα είναι ένα πολύ καλό ερέθισμα για τους κατασκευαστές, ώστε να ασχοληθούν σοβαρά με την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο μέτρο θα επηρεάσει και τα υβριδικά οχήματα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα στην αυτοκίνηση. Παρόμοια δέσμευση έχει γίνει και από τη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Ένωση Βιομηχανιών Μοτοσικλετών δήλωσε πως δεν έχει γίνει αναφορά στις μοτοσυκλέτες, αλλά θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κατασκευαστές να εξελίξουν περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι από το 2020 μοτοσυκλέτες κατασκευασμένες πριν το 2007, θα πληρώνουν περίπου 15 ευρώ ημερήσιο διόδιο για να εισέλθουν στο Λονδίνο.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και η εξέλιξή τους προχωράει ραγδαία. Οι κατασκευαστές σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ευρείας παραγωγής. Οι καταναλωτές όμως είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη νέα τεχνολογία;