Κάθε μέτρο έχουν ξεπεράσει πλέον οι δίτροχοι ταραξίες στην Μεγάλη Βρετανία.

Αγγλία: Ο στρατός στους δρόμους;

Έκκληση στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας φαίνεται να απευθύνει η αγγλική αστυνομία, καθώς οι ελλείψεις πόρων και απαραίτητης δύναμης την καθιστούν ανίκανη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το δίκυκλο έγκλημα.

Με το προσωπικό και τους πόρους της Αγγλικής αστυνομίας να είναι στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 1985 και το έγκλημα με δίκυκλο να σημειώνει αύξηση 18,6% σε εθνικό επίπεδο και 25,9% μόνο στο Λονδίνο, η κατάσταση στην χώρα είναι πλέον απελπιστική.Για αυτό, φήμες λένε ότι θα ζητηθεί, από τις αστυνομικές αρχές, η συνδρομή του στρατού στην αντιμετώπισή του.

Με κύρια κρούσματα τις κλοπές μοτοσυκλετών και τις επιθέσεις με οξύ, ακόμα και σε αθώους περαστικούς, οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί τελείως, καθώς πάντα καταφέρνουν να διαφύγουν, λόγω μιας ιδιαιτερότητας των υπηρεσιακών υποχρεώσεων των αρχών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται στην αστυνομία να πραγματοποιήσει καταδίωξη δίτροχου, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος ο αναβάτης μπορεί να χάσει την ζωή του –όπως είχε γίνει στην περίπτωση του Hnery Hicks το 2014, ο οποίος κυνηγήθηκε από άγνωστης ταυτότητας αυτοκίνητα και κατέληξε, μετά από ατύχημα επί της καταδίωξης.

Η αστυνομία προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας τα εξής: «Δουλεύουμε σκληρά για την ασφάλεια των πολιτών και για να κάνουμε τους δρόμους ένα εχθρικό περιβάλλον για τους εγκληματίες που χρησιμοποιούν δίκυκλα.» Μένει μόνο να μάθουμε περισσότερα, σε ένα φαινόμενο που απασχολεί την παγκόσμια, πλέον, μοτοσυκλετιστική επικαιρότητα.