net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με ποια κριτήρια θα επιλέγατε ένα scooter;

Αγορά scooter βάσει των αναγκών μου

Ο καιρός ανοίγει και μαζί με αυτόν η όρεξή μας για κοντινές βόλτες αλλά και για ευκολότερη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Αν αναρωτιέστε λοιπόν τι θα μπορούσε να συνδυάσει και τα δύο, η απάντηση βρίσκεται στην αγορά ενός scooter.

 
Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τι μπορεί να μας προsφέρει ένα scooter. Η αγορά τα τελευταία χρόνια διαθέτει πάρα πολλές επιλογές για τα βαλάντια και τις απαιτήσεις των οδηγών. Το θέμα που θα καθορίσει όμως το μοντέλο που τελικά θα αποφασίσουμε να αποκτήσουμε, είναι αποτέλεσμα των κριτηρίων που έχουμε θέσει εμείς οι ίδιοι. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μοντέλα που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, μικρότερη κατανάλωση ή ταχύτητα. Όποιο scooter διατηρεί υψηλά standards σε κάποιο από τα παραπάνω, πιθανόν να χάνει έδαφος στα υπόλοιπα. Όμως, αφού καθορίσουμε τα δεδομένα, μπορούμε να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή και να διαλέξουμε το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο σε εμάς.

Ανεση

Αν ανήκετε σε εκείνους που επιλέγουν να έχουν άνεση σε κάθε έκφανση της ζωής τους, σίγουρα δε θα κάνετε εκπτώσεις στο scooter που θα επιλέξετε. Η άνετη σέλα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πολυθρόνα» και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι είναι τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων θα κάνετε την επιλογή σας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την άνεση στην οδήγηση που προσφέρουν τα αυτόματα scooter, τα οποία δεν διαθέτουν ταχύτητες ή συμπλέκτη και μας αφήνουν ελεύθερους να απολαύσουμε τη βόλτα μας. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου scooter είναι ότι είναι πολύ φιλικό και άνετο για τον συνεπιβάτη.

Κατανάλωση

Με την τιμή της βενζίνης να αυξάνεται συνεχώς, το πρώτο μέλημα μας εφόσον έχουμε σκοπό να γράψουμε πολλά χλμ στην άσφαλτο, σε μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης, είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η χαμηλότερη μέση κατανάλωση θα προσφέρει μεγαλύτερο περιθώριο για περισσότερες βόλτες. Όμως, σε αυτό σημείο, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό να μην μπορούσε να πιάσουμε πολύ υψηλές ταχύτητες. Πιο συγκεκριμένα, ένα scooter που έχει χαμηλή κατανάλωση όταν διατηρούμε ένα ήπιο οδηγικό προφίλ, μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή.

Ταχύτητα

Η ταχύτητα αποτελεί ένα από τα πιο δελεαστικά στοιχεία της οδήγησης δίτροχου. Σήμερα η αγορά προσφέρει εξαιρετικά scooters που μπορούν να πιάσουν υψηλές ταχύτητες εύκολα, χωρίς να ζορίζεται ο κινητήρας. Οι κατηγορίες κινητήρων άνω των 300 κ.εκ. είναι αυτές που πρέπει να μας απασχολήσουν, αν θέλουμε να κινούμαστε με άνεση στην ταχύτητα εντός πόλης, αλλά και στην εθνική. Τα scooters που ανήκουν σε αυτές μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό δίτροχο που θα χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε θέλουμε. Ό,τι και αν επιλέξετε, μια καλή έρευνα αγοράς βάσει των απαιτήσεων σας και ένας σχολαστικός έλεγχος των χαρακτηριστικών του scooter, είναι απαραίτητα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εσείς, τελικά, με ποια κριτήρια θα κάνετε την επιλογή σας;

 

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ