Αγοράζεις μόνο με την τιμή;

Αν η τιμή είναι το βασικό κριτήριο, το πρόγραμμα χρηματοδότησης και η τιμή ανταλλαγής αποτελούν βασικές συνισταμένες που μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό, την τελική επιλογή, κατά την αγορά μοτοσυκλέτας.

 Η τιμή δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή μας

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουμε όταν ενδιαφερόμαστε για μια νέα μοτοσυκλέτα είναι πόσο κάνει. Η τιμή της εξάλλου καθορίζει αν το ενδιαφέρον μας είναι πραγματικό ή απλώς θα μείνει σε φιλολογική βάση. Όταν όμως έρθει η ώρα για να πληρώσουμε το αντίτιμο, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν εξίσου σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όπως το προσφερόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αν δεν έχουμε ολόκληρο το ποσό καθώς και η τιμή ανταλλαγής της παλιάς μας μοτοσυκλέτας

Ο βασικός πυλώνας που  διαμορφώνει την επιλογή μας είναι η τιμή

Σίγουρα η τιμή απόκτησης μιας μοτοσυκλέτας, παίζει το σημαντικότερο ρόλο για να επιλέξουμε ανάμεσα στα διαθέσιμα μοντέλα που εμπίπτουν στην οικονομική μας δυνατότητα. Από αυτή προκύπτει η κατηγορία που θα διαλέξουμε εκτός και να η αγορά είναι συνειδητή ως προς το είδος. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, η πρώτη επιλογή γίνεται με βάση την τιμή.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης βγάζει επιλογή

Όμως η τιμή από μόνη της λέει την μισή αλήθεια για το πόσο ή μάλλον πώς θα πληρώσουμε τη μοτοσυκλέτα που θα αγοράσουμε. Αν έχουμε όλα τα χρήματα μετρητοίς έχει καλώς, σε αντίθετη όμως περίπτωση, σημαντικό στοιχείο αποτελεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης που προσφέρει η εκάστοτε εταιρία. Ακόμη και αν ανάμεσα σε δύο μοντέλα υπάρχει διαφορά στην τιμή υπέρ του πρώτου, αν το δεύτερο δίνεται με ευνοϊκότερο χρηματοδοτικό μπορεί να αποτελεί καλύτερη αγορά. Με  χαμηλότερο επιτόκιο μπορεί στο τέλος το συνολικό ποσό που θα έχουμε καταβάλει με τους τόκους να είναι μικρότερο από μια άλλη μοτοσυκλέτα της  οποίας η αρχική τιμή να ήταν μεγαλύτερη. Επίσης, μπορεί το πρόγραμμα να μας δίνει καλύτερη δόση, πιο ευέλικτη πληρωμή, ή άλλο έξυπνο τρόπο απόκτησης, όπως δικαίωμα αλλαγής σε τρία χρόνια κλπ. Στην αγορά σήμερα, υπάρχουν χρηματοδοτικά για όλα τα βαλάντια.

Η τελική επιλογή εξαρτάται και από τον ύψος της τιμής ανταλλαγής

Βλέπουμε λοιπόν ότι η αγορά μιας μοτοσυκλέτας μπορεί να εξαρτάται και από άλλους παράγοντες εκτός της τιμής. Πόσο μάλλον όταν έχουμε και παλιά μοτοσυκλέτα και θέλουμε να την δώσουμε για ανταλλαγή. Από εταιρία σε εταιρία και από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο , η τιμή πώλησης του παλιού μας μοντέλου διαφέρει. Και δεν είναι τόσο η αξία που αλλάζει, όσο η διάθεση που έχει η κάθε αντιπροσωπεία να μας κάνει δικό της πελάτη. Ο συμψηφισμός της τιμής ανταλλαγής του δικού μας μοντέλου με την τιμή αγοράς του νέου, αλλάζουν το τοπίο. Βάζοντας στο παιχνίδι και τη χρηματοδότηση που αναλύσαμε παραπάνω, η αρχική τιμή ως κριτήριο επιλογής περνάει σε δεύτερη μοίρα.
 
Εσάς πόσο σας επηρεάζουν όλα αυτά; Ελέγχετε αν το χρηματοδοτικό της μίας ή της άλλης μάρκας σας εξυπηρετεί καλύτερα ασχέτως της τιμής των μοντέλων; Κοιτάζετε ποιος θα αγοράσει την παλιά σας μοτοσυκλέτα ακριβότερα;