Πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση.

Αγωνιζόμενος στο ΠΠΤ εμπλέκεται σε σπείρα κακοποιών

Περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα είχε διαπράξει η εγκληματική οργάνωση, που εξάρθρωσε η Αστυνομία και στην οποία συμμετείχε και ένας επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων και ο 32χρονος επαγγελματίας αθλητής. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο ταλαντούχος μοτοσυκλετιστής «στρατολογήθηκε» λόγω των ικανοτήτων του στην οδήγηση διτρόχων.
 
Αποδεικτικά στοιχεία μαρτυρούν ότι η οργάνωση είχε ενεργή δραστηριότητα εδώ και δυο χρόνια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης. Για μεγαλύτερη ταχύτητα, τα μέλη της χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, δήλωσε: «Πρόκειται για την πιο... επαγγελματική εγκληματική οργάνωση στον τομέα των ληστειών, που έχουμε εξαρθρώσει έως σήμερα».
 
Η συνέχεια είναι αναμενόμενη. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων, κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινές όχι μόνο για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ` εξακολούθηση, αλλά και για εγκληματική οργάνωση,
 
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν σαν «βάση» τους μια αποθήκη στον Πειραιά, όπου κι έκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες και τον «κατάλληλο» εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι 56 ένοπλες ληστείες, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες και για τις υπόλοιπες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.