Αλλαγές στις F3 και Dragster RR, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις Euro 4.

Αλλαγές στις F3 και Dragster RR, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις Euro 4.

Αλλαγές ενόψει Euro 4

Τις επεμβάσεις τις οποίες πραγματοποίησε στα μοντέλα FE και Dragster ανακοίνωσε η MV Agusta, προκειμένου να τα συμμορφώσει με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 4.

Για το έτος 2018, η MV Agusta ανακοίνωσε τις αλλαγές τις οποίες θα εφαρμόσει, για τα μοντέλα F3 και Dragster. Με την ανάγκη να τα συμμορφώσει με τις αυστηρές Euro 4 προδιαγραφές, η MV Agusta ανακοινώνει μια σειρά αλλαγών, οι οποίες συμβάλλουν «στην κατά 50% μείωση των ρύπων και την αντίστοιχη 48% μείωση στον εκπεμπόμενο θόρυβο», από τα δύο μοντέλα.

Για την σειρά των Supersport F3, η MV ανακοινώνει την χρήση ενός νέου αντικραδασμικού άξονα, ο οποίος μειώνει τον θόρυβο του κινητήρα, ενώ οι αντλίες νερού και λαδιού αλλάχθηκαν για τον ίδιο λόγο. Ανανεωμένες είναι επίσης η πρωτεύουσα μετάδοση αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων, τόσο για πιο ήσυχη αλλά και για πιο ομαλή λειτουργία, ενώ τα καλύμματα του κινητήρα είναι πιο παχιά μειώνοντας ακόμη περισσότερο τον εκπεμπόμενο ήχο.

Οι βαλβίδες εισαγωγής θα είναι πλέον μεγαλύτερες, ενώ ο νέος καταλύτης που θα τοποθετηθεί στα μοντέλα είναι και αυτός μεγαλύτερος και έχει σχεδιαστεί να τονίζει τις χαρακτηριστικές αρμονικές του τρικύλινδρου κινητήρα. Ωστόσο, η εφαρμογή των προδιαγραφών Euro 4 έφεραν και μια μείωση ισχύος στην F3 800, που πλέον θα αποδίδει 144 ίππους, αντί για 148. Αλλαγές έγιναν στα ηλεκτρονικά αλλά και στο ride-by-wire του μοντέλου, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι πιο άμεσο.

Όσον αφορά το Dragster 800 μοντέλο, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο F3, θα λάβει ακριβώς τις ίδιες αλλαγές, με επιπλέον μια την τοποθέτηση ειδικού «κλαπέτου» στην εξάτμιση, που πιθανόν θα συμβάλλει στην αύξηση της παρεχόμενης ροπής στις χαμηλές στροφές λειτουργίας.