Αναμνηστική φωτογραφία από την εκκίνηση της φετινής Longest Day Down, στο Lands End.

Αναβάτες κατά του καρκίνου

Με επιτυχία στέφθηκε για 5η χρονιά η Longest Day Down, μια ειδική εκδήλωση φιλανθρωπίας που συμβαίνει στην Μεγάλη Βρετανία, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η μοναδική πρόκληση της «Longest Day Down Up», μιας ταξιδιωτικής εκδήλωσης που γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Αγγλία, πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά και ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που θέτει μια πραγματική πρόκληση στους αναβάτες που συμμετέχουν σε αυτή και, μέσα στα τελευταία χρόνια, έχει συγκεντρώσει 75.000 λίρες Αγγλίας, που θα διατεθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, 25 το μέγιστο, αναβάτες κάθε χρόνο, συγκεντρώνονται στο Lands End της νότιας Βρετανίας και πρέπει να φτάσουν κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του νησιού, στο χωριό John O Groats. Το ταξίδι γίνεται την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, στις 21 Ιουνίου, και οι αναβάτες πρέπει να καλύψουν μία απόσταση 1.474 χιλιομέτρων σε λιγότερες από 24 ώρες. Οι κανόνες της διοργάνωσης απαιτούν οι αναβάτες να οδηγούν μια μοτοσυκλέτα που δεν κοστίζει πάνω από 335 ευρώ (!), ενώ απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη διαδομή πέρα απο μια συγκεκριμένη, που καθορίζεται από τους διοργανωτές!

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση η οποία φυσικά δεν ολοοκληρώνεται πάντα, όμως αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Ο διοργανωτής της, John McAvoy, λέει για αυτή: «Είναι μια εκδήλωση που πραγματικά αντιπροσωπεύει όλα τα καλά του μοτοσυκλετισμού: εφευρετικότητα, περιπέτεια, γενναιοδωρία, οικογένεια. Η ποσότητα χρόνου και προσπάθεια που καταβάλλουν αυτοί οι αναβάτες μπορεί μόνο να την θαυμάσει κανείς. Πρέπει να έχει καρδιά από πέτρα, για να μην εντυπωσιαστείς με τα χρήματα που μαζεύει για την φιλανθρωπία, αυτή η εκδήλωση, κάθε χρόνο»