Περισσότερα κυβικά και μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων για την φερόμενη νέα έκδοση του Boxer από την BMW.

Ανανεώνεται και ο Boxer

Γερμανικές πηγές κάνουν λόγο για μια επικείμενη ανανέωση του αειθαλούς Boxer της BMW, ο οποίος φέρεται να κερδίζει κυβικά με σκοπό να παραμείνει ανταγωνιστικός.

4 χρόνια μετά την εμφάνιση της τελευταίας, υδρόψυκτης ενσάρκωσής του, ο 1200άρης boxer της BMW φαίνεται να είναι έτοιμος να δεχθεί δραστική ανανέωση. Αυτό ισχυρίζονται γερμανικές πηγές και πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Motorrad, το οποίο μάλιστα μιλά και για μια ριζική ανανέωση του supersport μοντέλου της εταιρείας, S1000RR.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο boxer της BMW θα δεχθεί αύξηση στα κυβικά του, φτάνοντας τα 1.250. Ακόμα, πιθανόν να εξοπλιστεί με σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων, με σκοπό να γίνει περαιτέρω ανταγωνιστικός στο θέμα απόδοσης.

Είναι γνωστό ότι το best seller της BMW, R1200GS, αντιμετωπίζει σθεναρό ανταγωνισμό από την Ducati Multistrada και ειδικά όσον αφορά την απόδοση των κινητήρων τους, χάνει στα ψηλά από τον Testastretta του Ιταλικού μοντέλου. Μετά λοιπόν από την ανακοίνωση περί πιθανής αύξηση κυβισμού και ισχύος στην επόμενη Multistrada –η οποία θα αγγίξει αισίως τα 1.260 κυβικά- θεωρείται μια λογική κίνηση από την BMW να εργαστεί στην αναβάθμιση του μοτέρ του R1200GS.

Κατά την προσφιλή τακτική του Γερμανικού εργοστασίου, αναμένεται ότι αυτός ο νέος boxer κινητήρας θα εξοπλίσει και τις μελλοντικές εκδόσεις των R1200R και R1200RT. Για να δούμε!