O Ivano Beggio, φυσικά καβάλα σε μία Aprilia.

Αντίο στον Ivano Beggio

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Ivano Beggio, ιστορικός πρόεδρος της Aprilia, μετά από μακρόχρονη ταλαιπωρία με προβλήματα υγείας.

Μετά από μακροχρόνια μάχη με προβλήματα υγείας, ο Ivano Beggio, τέως πρόεδρος της Aprilia και ο άνθρωπος που ξεκίνησε την παραγωγή μοτοσυκλετών και scooter υπό το όνομά της, έφυγε από την ζωή απόψε, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Beggio κληρονόμησε την εταιρεία από τον πατέρα του το 1969 και την έφερε σε μία πολυετή πορεία επιτυχιών, αφού η Aprilia έχει κερδίσει 56 παγκόσμιους τίτλους σε διάφορες κατηγορίες και 294 Grand Prix στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

O Beggio, επίσης, ήταν αυτός που ανακάλυψε ίσως τον πιο σημαντικό αγωνιζόμενο όλων των εποχών, τον Valentino Rossi. Στις ανακαλύψεις του, συγκαταλέγονται οι Max Biaggi, Manuel Poggiali, Marco Melandri και πολλοί άλλοι.

Υπό την ηγεσία του Beggio, η Aprilia απασχολούσε πάνω από 1.200 εργαζόμενους και το 1997 είχε αποδώσει κέρδη 970 εκατομμυρίων λιρετών. Ο Beggio ήταν επίσης εκεί, όταν η Aprilia αγόρασε τις Moto Guzzi και  Laverda, αλλά και το 2004 όταν πωλήθηκε στο Piaggio Group. Φυσικά, ο Beggio ήταν ένας παθιασμένος αναβάτης μοτοσυκλετών, ο οποίος πολλές φορές μοιραζόταν τις δικές του εμπειρίες με το κοινό.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Ivano.