Απο την πίστα, στο νερό

3.000 θεατές παρακολούθησαν το μοναδικό αυτό γεγονός

Από τις μοτοσυκλέτες των MotoGP στα jet skis για ένα διαφορετικό αγώνα

Οι αναβάτες των MotoGP άφησαν τις μοτοσυκλέτες τουs κι ανέβηκαν σε jet skis για έναν ιδιαίτερο αγώνα στις ακτές του Rimini, πριν το Misano.

Πριν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης του ιταλικού γύρου στο Misano, αναβάτες από όλες τις κατηγορίες αναμετρήθηκαν σε έναν διαφορετικό αγώνα, αφήνοντας τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους για να αναμετρηθούν με jet skis μπροστά σε 3.000 τυχερούς θεατές στην παραλία του Rimini. Ο αγώνας έγινε εχθές το απόγευμα και πήραν μέρος σε αυτόν οι Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro, Danilo Petrucci, Johann Zarco, Michele Pirro, Romano Fenati, Niccolo Antonelli, Francesco Bagnaia, Stefano Manzi, Nicolo Bulega και Andrea Migno.

Ο Niccolo Antonelli, σωστά αποφάσισε να μην αγωνιστεί προστατεύοντας τον εαυτό του κι έτσι ανέλαβε τον ρόλο του σχολιαστή του αγώνα. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών, το jet ski του Dovizioso παρουσίασε μηχανική βλάβη και χρησιμοποίησε για λίγο αυτό του δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro. Οι αναβάτες αγωνίζονταν σε ζευγάρια και η ομαδική δουλειά των αναβατών της Ducati, Dovizioso και Pirro, τους έφερε αντιμέτωπους στον τελικό. Ο «DesmoDovi» πήρε την πρώτη του νίκη αυτή την εβδομάδα και σίγουρα θα θέλει μια ακόμα την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα του. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο διεκδικητής του τίτλου της Moto3, Romano Fenati.

Ο νικητής αυτού του διαφορετικού αγώνα, Andrea Dovizioso, δήλωσε: «Είναι φανταστικό να βλέπω τόσο κόσμο να έρχεται στην παραλία για να παρακολουθήσει την εκδήλωση και ξέρω ότι η ατμόσφαιρα στο Misano το Σαββατοκύριακο θα είναι υπέροχη. Θα προτιμούσα ο Valentino να ήταν μαζί μας στην πίστα, αλλά η απουσία του δεν αλλάζει τη στρατηγική μου. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και ελπίζω να ανέβω στο βάθρο.»