Απόλαυση και άνεση στα 150 κυβικά

Η απάντηση στο κυκλοφοριακό χάος βρίσκεται στα μικρά scooter πόλης. Προσφέρουν άνετη μετακίνηση και επαρκείς αποθηκευτικούς και θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε απροβλημάτιστα στον αστικό λαβύρινθο.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Honda SH150i: 3.990 ευρώ
Kymco Agility 16+ 150: 2.392 ευρώ
Piaggio Medley 150: 2.990 ευρώ


Τα scooters έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η οικονομία απόκτησης και χρήσης, η ευκολία στην οδήγηση και η ευελιξία στα δύσκολα αστικά περιβάλλοντα είναι μόνο κάποια από τα ατού τους. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτή η κατηγορία scooter είναι αναβάτες που αναζητούν έναν καθημερινό σύντροφο,  που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μετακινήσεων χωρίς όμως απαραίτητα να πρέπει να πληρώσουν μία περιουσία. Τα παρακάτω 3 scooter συνοδεύονται από οικονομία καυσίμου και χαμηλό κόστος συντήρησης, στοιχεία που είναι από μόνα τους στοιχεία ικανά, να τα φέρουν στην κορυφή των  προτιμήσεων.


Εμφάνιση-ποιότητα κατασκευής

Τα 3 μοντέλα μας έχουν ισχυρές στιλιστικές ταυτότητας, μιας και έχουν σκοπό να αποτελούν «επέκταση» του αναβάτη τους σε όλα τα επίπεδα. Στην πιο δυναμική εμφανισιακή πλευρά κινείται το Agility, με τις αιχμηρές του λεπτομέρειες και το γενικά γωνιώδες παρουσιαστικό του. Το Honda SH είναι μοντέρνα classy, με σύγχρονες και αιχμηρές γραμμές να συνυπάρχουν με στοιχεία πολυτελείας, όπως το χρώμιο. Τέλος, το Medley τονίζει ιδιαίτερα το στυλ και την φινέτσα, με κλασικό ιταλικό σχεδιαστικό αέρα και αρκετά premium στοιχεία. Στην ποιότητα, τα 3 μοντέλα είναι πολύ προσεγμένα, ωστόσο μνεία χρειάζονται τα Medley και SH που κάνουν την διαφορά, οπτικά και στην αφή, προς το καλύτερο.

Ανεση-εργονομία

Αστική μετακίνηση σημαίνει ανάγκη για άνεση και χώρους και οι κατασκευαστές το ξέρουν καλά αυτό. Τα scooters του θέματος μας προσφέρουν γενναιόδωρες ανέσεις, είτε θα τα απολαύσει ο αναβάτης μόνος του είτε με δικάβαλη παρέα. Οι 3 σέλες θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν  σπουδές στον τομέα της άνεσης, καθώς είναι εξαιρετικές στον ρόλο τους. Οι διαφορές φαίνονται όταν τις ανοίξεις, αφού ο αποθηκευτικός χώρος που παρέχει το καθένα διαφέρει. Πρωταθλητής σε αυτόν τον τομέα, το Piaggio Medley μιας και κάτω από την σέλα θα χωρέσουν 2 κράνη και κάποια ακόμη μικροπράγματα. Στενό μαρκάρισμα δέχεται, όμως, από το SH150, το οποίο ναι μεν χωρά μόνο ένα κλειστό κράνος κάτω από την σέλα, αλλά διατίθεται με Top Box στον βασικό εξοπλισμό, το οποίο εκτοξεύει τις μεταφορικές ικανότητες., ενώ το Agility, παρά το γεγονός ότι έχει αρκετά μεγάλο χώρο, δεν μπορεί να φιλοξενήσει full face κράνος. Ένα jet τύπου, ωστόσο, θα χωρέσει.

Οδηγώντας

Επιθυμητά χαρακτηριστικά σε ένα scooter μικρού κυβισμού με μεγάλους τροχούς είναι η ευκολία χρήσης, η ελαστικότητα από το μοτέρ και η οικονομία. Πως λοιπόν τα 3 μοντέλα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες; Το SH150 παρουσιάζει μια πολυτελή κύλιση, με μεγάλη ευελιξία, ενώ ο κινητήρας του έχει επαρκή ισχύ για την αστική μετακίνηση. Το Piaggio Medley είναι κοντά στο SH όσον αφορά τον χαρακτήρα κύλισης που θυμίζει μεγαλύτερης κατηγορίας scooters. Έχει έναν σχετικά ήπιο αλλά πολιτισμένο κινητήρα με απόλυτη επάρκεια ισχύος, ενώ οι αναρτήσεις τόσο αυτού, όσο και του SH είναι πολύ καλές σε λειτουργία στην πόλη. Τέλος, το KYMCO σε κερδίζει με την πολύ άνετη σέλα του, που θα σου επιτρέψει να βρίσκεσαι πάνω της όσες ώρες και αν χρειαστεί, μέσα στην πόλη. Ο κινητήρας του Agility είναι σπίρτο στις ταχύτητες αστικής μετακίνησης και θα επιταχύνει πειστικά το scooter, ενώ τα φρένα ικανοποιούν απόλυτα με την απόδοσή τους.

Συμπέρασμα

3 scooter στα 150 κυβικά που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον καθημερινό σας σύντροφο στις δύσκολες αστικές περιπλανήσεις. Πιστά και αφοσιωμένα δεν θα πουν όχι σε ότι δοκιμασία και αν υποβληθούν. Το Agility 16+, απευθύνεται σε αναβάτες που ψάχνουν ευκολία και φιλικότητα στην μετακίνηση. Ο μικρότερος χώρος κάτω από τη σέλα στο Agility 16+, ίσως προβληματίσει, υπερέχει όμως στην άνεση, λόγω μαλακότερων αναρτήσεων. Το Medley απευθύνεται σε απαιτητικούς αναβάτες.  Διακρίνεται για τους αποθηκευτικούς του χώρους, τα δυνατά του φρένα με το εκπληκτικό ABS,  την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και την πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα. Το Honda SH 150i σε κερδίζει χάρη στη μοντέρνα εμφάνισή του και την υψηλή ποιότητα κατασκευής και  σε εκπλήσσει ευχάριστα με την ευκολία χειρισμών και τη δύναμη που διαθέτει. Ο αναβάτης θα είναι τελικά αυτός, που θα επιλέξει ποιο από αυτά είναι και το καλύτερο, με βάση τις ανάγκες του και τα χρήματα τα οποία θα μπορεί να διαθέσει.