Τίτλοι τέλους για τον Dani Pedrosa...

Αποσύρεται ο Dani Pedrosa

Αποχαιρετά την ενεργό δράση ο Dani Pedrosa, ο οποίο προέβη επίσημα στην ανακοίνωση της απόφασής του με συνέντευξη τύπου. Δείτε τι είπε.

Ο Dani Pedrosa, ένας από τους πιο επιτυχημένους, σταθερούς, αλλά και αγαπητούς αναβάτες όλων των εποχών, αποσύρεται από την ενεργό δράση. Στο τέλος της φετινής σεζόν, ο Ισπανός στάρ θα κρεμάσει τα γάντια του και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτό είναι μάλλον οριστικό.

Μετά από 18 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στον χώρο και αποκλειστικά με την ομάδα της Honda, ο Pedrosa είπε: «Την επόμενη χρονιά δεν θα αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα. Θα τελειώσω την καριέρα μου στα Moto GP αυτή τη χρονιά. Είναι μια απόφαση που την σκέφτηκα για πολύ χρόνο και είναι δύσκολη απόφαση. Αυτό είναι το άθλημα που αγαπάω, αλλά παρά τις καλές ευκαιρίες που είχα για να αγωνιστώ, νιώθω ότι δεν ζω τους αγώνες με την ίδια ένταση όπως πριν και έχω άλλες προτεραιότητες»

«Θέλω να εκφράσω το πόσο τυχερός νιώθω, που είχα αυτή την εμπειρία και αυτές τις ευκαιρίες στην ζωή μου, ήταν συναρπαστικό να μπορώ να αγωνίζομαι με μία τόσο σημαντική ομάδα και μπροστά σε τόσους fans μου. Πέτυχα πολύ περισσότερα από όσα περίμενα και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτά που έχω κάνει στο άθλημα»

«Εκπλήρωσα το όνειρό μου να γίνω αγωνιζόμενο και αυτό δεν είναι κάτι που περίμενα όταν, σαν παιδί, έβλεπα στην τηλεόραση τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και την Honda που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία το 1999 και σε όλους τους χορηγούς που είχα κατά την διάρκεια της καριέρας μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, και όλους τους fans μου που με υποστήριξαν στην καριέρα μου και με βοήθησαν να ξεπεράσω τόσες δύσκολες στιγμές.»

O 32χρονος Pedrosa έχει 3 πρωταθλήματα, ένα στην κατηγορία των 125 κυβικών και άλλα 2 στα 250 κυβικά, ενώ μετράει 54 νίκες, 49 pole position, 153 βάθρα και 64 γρηγορότερους γύρους. Dani, καλή ξεκούραση.