Aprilia RS660: Στην πίστα πριν την έναρξη παραγωγής

Οδηγούν ξανά την RS660 οι επίσημοι αγωνιστικοί αναβάτες της Aprilia, στην πίστα του Misano, πριν την έναρξη παραγωγής του μοντέλου. Δείτε περισσότερα.

Η Aprilia RS660 ετοιμάζεται να ξεκινήσει την μαζική της παραγωγή, με σκοπό να διατεθεί στις παγκόσμιες αγορές εντός του 2021. Η μοτοσυκλέτα της Aprilia, που τοποθετείται στα «middleweight sportbikes» έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αδιανόητο hype γύρω από το όνομα της, με τις αγορές για τις οποίες προορίζεται να έχουν πάθει φρενίτιδα και τους αναβάτες να την συζητούν χωρίς προηγούμενο.
 
Πριν λίγες ώρες και πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στην πίστα του Misano, οι Bradley Smith, Aleix Espargaro και Lorenzo Salvadori βρέθηκαν στην πίστα και στην σέλα της RS660, οδηγώντας την και παίρνοντας μια γεύση από τις δυνατότητες της, πριν την παραγωγή. Οι 3 αναβάτες ικανοποιήθηκαν στο έπακρο από την μοτοσυκλέτα, με τον Bradley Smith να λέει: «Μετά από δύο στροφές είχα πλήρη αυτοπεποίθηση, είναι απίστευτο πως μπορείς να πιέσεις από την αρχή». Αντίστοιχα, ο Lorenzo Salvatori δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την άνεση της μοτοσυκλέτας, μια σπορ κατασκευή που αποδείχθηκε απροσδόκητα άνετη», ενώ ο Aleix Espargaro δήλωσε: «Είναι φοβερά σταθερή και ο κινητήρας τραβάει δυνατά».
 
Η RS660 θα έρθει εξοπλισμένη με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα, με απόδοση 100 ίππων που θα καλείται να κινήσει τα μόλις 169 κιλά της μοτοσυκλέτας. Το πλαίσιο της είναι εντελώς νέο, σχεδιασμένο από το μηδέν και η RS660 θα επωφεληθεί, όπως αναφέρεται, από την σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC με αισθητήρα IMU 6 αξόνων. Μπορεί η νέα μοτοσυκλέτα της Aprilia να «αναστήσει» την κατηγορία; Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να είναι όσο καλή έχει πιστέψει πλέον ο κόσμος ότι είναι…